Coronavirus Onze werkplaatsen zijn open en onze showrooms zijn geopend op afspraak. Meer informatie
 

De zekerheden van Louwman Occasions

Louwman brengt je in beweging

HomeDe zekerheden van Louwman Occasions
 

Ontspannen op weg

Met een Louwman occasion bent u verzekerd van vele zorgeloze kilometers. U kunt namelijk áltijd rekenen op de 10 zekerheden van Louwman Occasions. Dit houdt onder andere in dat wij een voorraad occasions hebben in elke prijsklasse, de kilometerstand altijd op correctheid gecheckt is en we uw auto blinkend schoon en voorzien van een nieuwe APK bij u afleveren. Maar dat is nog niet alles, bekijk de 10 zekerheden van Louwman Occasions.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Louwman Occasions Garantiepakketten

Bij Louwman Occasions ontvangt u altijd standaard de BOVAG-garantie op occasions tot 8 jaar en tot 150.000 km. Deze standaard garantie heeft een looptijd van 6 maanden. Ervaart u gedurende deze periode problemen met uw auto? Meldt u dan bij de Louwman dealer waar u uw auto heeft gekocht. Wij lossen de meeste problemen dan kosteloos voor u op. Het is ook mogelijk om een garantie-aanvraag te doen bij een andere Louwman vestiging. Het kan echter voorkomen dat het specialisme nodig is van de dealer van het specifieke merk van uw auto.

Bekijk ons aanbod occasions

Standaard 6 maanden BOVAG-garantie

De garantie geldt voor alle occasions tot 8 jaar en tot 150.000 km. Buiten deze voorwaarden is er geen aanspraak te maken op de BOVAG-garantie (tenzij anders afgesproken bij de koop).

Louwman Occasions biedt u naast de standaard BOVAG-garantie, de mogelijkheid om uw zekerheden uit te breiden door middel van aanvullende garantiepakketten. U profiteert dan van extra services zoals pechhulp in heel Europa, levenslange APK en een looptijd tot 24 maanden.

Levenslang gratis APK

Als u een auto koopt bij Louwman occasions in combinatie met het Comfort of Premium afleverpakket, profiteert u van een leven lang gratis APK-keuringen. Deze gratis APK-keuring is persoons- en auto gebonden en vervalt wanneer de auto wordt verkocht. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw voertuig. Uitsluitend eventuele reparatie- en afmeldkosten worden bij u in rekening gebracht. Bijkomende kosten door eventuele nieuwe wetgeving zijn niet gedekt.

Garantiepakketten

U kunt een keuze maken uit de volgende garantiepakketten:

1. Rijklaar Garantiepakket
 • Bij alle occasions tot 8 jaar en tot 150.000 km - Inclusief
 2. Comfort Garantiepakket
 • Mogelijk bij occasions tot 6 jaar en tot 120.000 km -  € 599,00
 • Mogelijk bij occasions tot 8 jaar en tot 150.000 km -  € 799,00
3. Premium Garantiepakket
 • Mogelijk bij occasions tot 4 jaar en tot 60.000 km -  € 1099,00

Let op: Vanaf 6 cilinders rekenen we een meerprijs van € 200,00 en vanaf 8 cilinders € 400,00 op het gekozen pakket.

Tevens hebben wij speciaal voor auto's vanaf 8 jaar en 150.000km of onder de €4.500 het Outlet Garantiepakket (€0,00) samengesteld. U profiteert hiermee van de volgende zekerheden:

 • 3 maanden garantie op de motor en versnellingsbak
 • Gepoetste auto
 • Geldige APK (minimaal 3 maanden)
 • Gecontroleerde KM-stand
 • Vloeistoffen check + bijvullen
 • Min 10L brandstof

Omruilgarantie

Zekerheden Louwman Occasions
Bij Louwman Occasions bent u verzekerd van een omruilgarantie. Hiervoor hanteren wij de BOVAG voorwaarden:

1. De omruilgarantie geldt alleen op gebruikte auto’s. Dit betekent dat ze:
 • Ouder zijn dan een half jaar;
 • Op kenteken staan;
 • Meer dan 500 kilometer hebben gereden.
2. U heeft het recht om de auto eenmalig om te ruilen. Dit doet u binnen 14 dagen na aflevering en met maximaal 750 gereden kilometers.

3. De auto moet in dezelfde staat worden ingeleverd als toen u hem kocht. Alle oorspronkelijke documenten moeten bij de auto aanwezig zijn.

4. U levert uw gekochte auto direct in bij de Louwman-dealer waar u hem kocht. Hierna gaan wij voor u op zoek naar een alternatief. Hiervoor hebben wij maximaal twee maanden de tijd.

5. Tijdens deze zoektocht kunt u tegen een vergoeding een leenauto gebruiken. Zo blijft u toch mobiel!

6. De omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’. Louwman biedt een alternatieve auto aan die even duur of minder duur is. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet u dit verschil bijbetalen. Er zit geen omruilgarantie meer op de alternatieve occasion.

7. Lukt het ons niet om binnen twee maanden met een alternatief te komen? Dan kan de koop ongedaan worden gemaakt. Het voertuig wordt gevrijwaard en u krijgt het oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Als de auto schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald, houden wij deze kosten in op het aankoopbedrag.

Aanvullende occasionlabels per merk

Naast een overkoepelende garantie die wij aanbieden voor iedere Louwman occasion (tenzij anders omschreven in de aanbieding) via de BOVAG, zijn er voor een aantal van de merken die wij vertegenwoordigen merkspecifieke occasionlabels. 

Mercedes-Benz Certified 
Mercedes-Benz occasions met het Certified label worden standaard afgeleverd met 24 maanden garantie. Dit betreffen occasions van maximaal 6 jaar oud met maximaal 150.000km. De volledige historie van deze auto's is bekend en alle Certified occasions zijn gecontroleerd op 100 cruciale punten. Zo rijdt u onbezorgd weg en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
Meer informatie

Toyota Plus Occasions
Het Toyota Plus occasions-label biedt u tot 24 maanden garantie op een hybride model en tot 12 maanden op niet-hybride Toyota's. Daarnaast kunt u o.a. rekenen op een gecontroleerde kilometerstand en  12 maanden 24/7 pechhulp in heel Europa.
Meer informatie

Lexus Select
Lexus Select omvat een programma aan zekerheden en privileges dat het bezit van een Lexus tot een bijzonder genoegen maakt. En uw investering in een Lexus tot een veilige en verantwoorde beslissing, met o.a. 24 maanden garantie en een kwaliteits- en veiligheidscontrole (tot 6 jaar/160.000km).
Meer informatie

In geval van een geschil?

Louwman Occasions hanteert heldere voorwaarden die te allen tijden inzichtelijk zijn. Uiteraard willen wij er altijd uitkomen met u. Mocht er onverhoopt toch een verschil van mening ontstaan, dan biedt de onafhankelijke Geschillencommissie Voertuigen of Bovag Hulp bij Klachten hierin uitkomst.