Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 

De nieuwe Peugeot 308

Een toonbeeld van innovatieve technologie

09 May, 2017
De nieuwe Peugeot 308
Het best verkochte model van Peugeot wordt vernieuwd! Het meest opvallende vernieuwing aan de nieuwe 308 zijn de nieuwe neus en de Peugeot i-Cockpit. Daarnaast zijn er ook nieuwe motoren beschikbaar die zorgen voor uitzonderlijke prestaties.

Stijlvol, weloverwogen design

De nieuwe Peugeot 308 is perfect in harmonie. Zowel de stationwagon SW als de hatchback Berline-uitvoering zijn in gebalanceerde proporties. Ook de dynamiek en robuustheid is terug te zien in alle zes de uitrustingniveaus: Acces, Active, Allure, GT Line, GT en GTi.

De nieuwe neus van de 308 springt direct in het oog. De verticale grille en de dynamische lijnen in de motorkap geven de nieuwe 308 een robuuste uitstraling. Het Peugeot-logo staat centraal in de grille en de letters van Peugeot worden bovenaan de grille weergegeven. In combinatie met de drie groot luchtinlaten aan de onderzijde van de voorbumper, en de geïntegreerde LED-dagrijverlichting(bij alle uitrustingsniveaus) zorgen voor een krachtige uitstraling. Zeker wanneer u oog in oog met de Leeuw staat!

Rijassistentie en connectiviteit

U kunt als bestuurder van de nieuwe Peugeot 308 optimaal ondersteund worden door de laatste rijhulpsystemen, zoals Active Lane Departure Warning en Active City Brake. De 308 is het eerste model van de PSA-groep dat beschikt over adaprtieve cruise controle met stopfunctie (in combinatie met automatische transmissie) of een 30 km/u funcite (in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak).

Peugeot maakt het parkeren makkelijk voor u dankzij de achteruitrijcamera 180° Visiopark 1 en de actieve parkeerhulp-functie. Deze functie meet de beschikbare parkeerruimte en stuurt de auto het parkeervak in. 

Net als de 3008 SUV en 5008 SUV heeft ook de nieuwe Peugeot 308 een i-Cockpit. Deze beschikt over Mirror Screen dat zorgt dat de content van uw smartphone kan worden weergegeven op het touchscreen. Dit is een triple-play systeem, dat betekent dat het samen kan werken met Mirrorlink, Android Auto en Apple Carplay. Het nieuwe 3D navigatiesysteem met spraakbesturing reageert snel en maakt gebruik van de TomTom Traffic realtime verkeersinformatie. Hierdoor is kunt u uw route aanpassen aan de actuele verkeersinformatie!

Efficiënte nieuwe motoren

De nieuwe Peugeot 308 wordt aangedreven door een reeks bijzonder zuinige benzine- en dieselmotoren. Deze bieden een optimale combinatie van goede prestaties en een laag brandstofverbruik. Het model is de eerste van de PSA-groep dat wordt geleverd met een 1.5 BlueHDi 130 S&S dieselmotor, een viercilindermotor die beschikt over een emissiecontrole bij de bron én de uitlaat. De verbrandingsefficientie wordt verbeterd door het gepatenteerde design van de verbrandingskamer, die reeds wist te overtuigen onder de zware raceomstandigheden tijdens de 24 uur van Le Mans. Verdere verbteringen op het gebied van efficiëntie worden gerealiseerd door het SCR (Selective Catalytic Reduction) emissiecontrolesysteem, dat zo dicht mogelijk bij de motor is geplaatst voor een zo snel mogelijke uitlaatgasnabehandeling. 

Speciaal voor de nieuwe 308 GT heeft Peugeot een 2.0 BlueHDi 180 S&S dieselmotor ontworpen. Deze is gekoppeld aan een nieuwe EAT8 automatische transmissie; een nieuwe achttraps automaat die soepel en snel schakelkt, een lineaire respons plus Stop&Start capaciteiten vanaf 20 km/u. Deze krachtige én efficiënte motor zorgt voor een uitermate aangename rijervaring!

De nieuwe Peugeot 308 Berline en de Peugeot 308 SW worden gemaakt in de fabriek te Sochaux in Frankrijk.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van verschillende automerken voor u beschikbaar.
 
Louwman
Blauwendaal is nu Louwman Peugeot
Als onderdeel van de Louwman Dealer Group kunnen wij met trots aankondingen dat wij per 1 april 2020 onze dienstverlening zullen voortzetten onder de naam Louwman Peugeot. Daarmee laten wij zien dat wij onderdeel zijn van een bijzonder familiebedrijf.