Louwman Group neemt Orange Motors over

16 Jun, 2022
Louwman Group neemt Orange Motors over. Hiermee geeft Louwman invulling aan de netwerkstrategie van Stellantis. Door de merken Opel en Peugeot samen te brengen versterkt Louwman Dealer Group haar positie in de regio Rijnmond en het Westland. Het kwaliteitsmerk Opel wordt toegevoegd aan haar merkenportfolio. Louwman Group neemt tevens Orange Schade over.
De overname betreft de vier vestigingen van Orange Motors en de twee vestigingen van Orange Schade. Gerard van Well, directeur Orange Motors, is aangesteld als Directeur Louwman Stellantis en zal de integratie van de Opel en Peugeot bedrijven vorm gaan geven. 

Net als Louwman is Orange Motors een familiebedrijf, met een rijke historie. De basis van Orange Motors is gelegd door de automobielbedrijven P.A. van der Kooij (1934) en Eef & Huub (1978). Bij de fusie van deze bedrijven in 2014 werden de schadeherstelbedrijven omgedoopt tot Orange Schade.  

Jacques van Gorp (Eigenaar Orange Motors en Orange Schade): “Deze overname zorgt voor continuïteit. Ik ben blij dat dit tevens voor de medewerkers van Orange Motors en Orange Schade een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van uitstekende service.” 

Eric Louwman (Louwman Group): “Deze overname is een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen om onze klanten in de regio Rijnmond nog beter te kunnen bedienen. Het past dan ook naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het intensiveren van samenwerking met onze merkpartners, het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.” 

Louwman, als familiebedrijf opgericht in 1923, wil een toonaangevend aanbieder zijn van mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks en motoren, fietsen, OV en mobiliteitshulpmiddelen. Voor de mobiliteit van morgen zorgt Louwman voor vernieuwing op het gebied van deelconcepten, zero emissie en waterstof. Ons doel is om iedereen de best passende mobiliteit te bieden: jong en oud, zonder of met een beperking. Met innovatieve, duurzame oplossingen die mensen bewegingsvrijheid geven en het dagelijks leven makkelijker maken: Mobility for Life. 

Bij Louwman zijn ongeveer 3.200 medewerkers actief in Nederland, België, Zweden en Tsjechië.
www.louwmangroup.nl