Louwman Group neemt Toyota-dealer Schouten Alblasserdam over

20 Jun, 2022
Na 52 jaar stopt Automobielbedrijf Schouten B.V. per 30-6-2022 met het bedrijf te Alblasserdam en daarbij haar Toyota-activiteiten. De Toyota verkoop- en serviceactiviteiten en het personeel worden overgenomen door de reeds bestaande vestigingen van Louwman Toyota in Dordrecht en Rotterdam. De locatie in Alblasserdam krijgt een andere bestemming. Met deze overname geeft Louwman Group verder invulling aan de door hen gekozen netwerkstrategie.

Schouten is meer dan 50 jaar actief in de regio als Toyota-dealer. Het heeft betrouwbaarheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Naast het dealerschap in Alblasserdam beschikt Schouten ook over een Toyota-vestiging en Vakgarage in Gorinchem. Deze twee laatstgenoemde vestigingen zijn geen onderdeel van de overname.

Bert Schouten (Eigenaar Toyota-dealer Schouten): “Deze overname zorgt voor continuïteit. Ik ben blij dat dit tevens voor de medewerkers van Schouten Alblasserdam een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van uitstekende service.”

Marco Broere (Algemeen Directeur Louwman Dealer Group): “Deze overname is voor Louwman Group een uitstekende mogelijkheid om de krachten van twee mooie bedrijven en hun medewerkers te bundelen. Onze klanten kunnen we zo in die regio nog beter bedienen. Het past dan ook naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant. We kijken ernaar uit om alle klanten uit Alblasserdam te verwelkomen in Dordrecht of Rotterdam

Louwman, als familiebedrijf opgericht in 1923, wil een toonaangevend aanbieder zijn van mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks en motoren, fietsen, OV en mobiliteitshulpmiddelen. Voor de mobiliteit van morgen zorgt Louwman voor vernieuwing op het gebied van deelconcepten, zero emissie en waterstof. Ons doel is om iedereen de best passende mobiliteit te bieden: jong en oud, zonder of met een beperking. Met innovatieve, duurzame oplossingen die mensen bewegingsvrijheid geven en het dagelijks leven makkelijker maken: Mobility for Life.

Bij Louwman zijn ongeveer 3.300 medewerkers actief in Nederland, België, Zweden en Tsjechië. www.louwmangroup.nl