Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 

Nieuwe Peugeot i-Cockpit

Interieur opnieuw uitgevonden

22 Apr, 2016
Nieuwe Peugeot i-Cockpit
Peugeot laat de nieuwe generatie van hun i-Cockpit aan het publiek zien. Na het succes van de i-Cockpit in de Peugeot 208, 2008 en 308 komt er nu een nieuwe generatie. Herkenbaar blijft het compacte stuurwiel, head-up instrumentenpaneel en het touch screen. Met de introductie van de nieuwe i-Cockpit laat Peugeot het toekomstbeeld zien van de bestuurdersruimtes.
Het idee achter de i-Cockpit is dat de dynamisch rijeigenschappen van Peugeot op deze manier optimaal terugkeren in het interieur van de auto. Dit zorgt voor nog meer plezier voor de bestuurder. Het wordt een echte beleving, rijden in een Peugeot.

Elementen van de Peugeot i-Cockpit

De Peugeot i-Cockpit bestaat uit de volgende elementen:
  • Een compact stuurwiel wat prettig stuurt en zorgt voor veel rijplezier. De beweging tussen de verschillende stuurbewegingen worden kleiner, sneller en soepeler door het compacte stuurwiel. Het rijden wordt zo extra ontspannen.
  • Head-up instrumentenpaneel met alle gewenste informatie binnen het gezichtsveld van de bestuurder. Op deze manier hoeft de bestuurder zijn ogen niet van de weg te halen en kan hij zich volledig richten op het verkeer.
  • Het grote touchscreen met daarop alle informatie wat nodig is voor de bestuurder zoals radio en airco. Afhankelijk van de uitvoering is hier ook het navigatiesysteem te vinden en de rijhulpsystemen, telefoonbediening, multimedia en overige instellingen voor de auto.

Nieuwe generatie Peugeot i-Cockpit

Een groot onderzoek heeft geleid tot het ontwerp van de nieuwe bestuurdersruimte. Alle elementen van de huidige i-Cockpit komen weer terug in een vernieuwde uitvoering.

Het compacte stuurwiel is voorzien van twee afgeplatte stukken en is nu nog kleiner. Dit zorgt voor meer grip en extra bewegingsruimte voor de bestuurder.
Een high resolution display van maar liefst 12,3" is het nieuwe head-up instrumentenpaneel. Het display kan helemaal aan worden gepast naar de smaak van zijn bestuurder.
Centraal in het dashboard is een 8" touch screen geplaatst wat de looks heeft van een tablet. Doordat de touch screen techniek is verbeterd is hij nu nog sneller en praktischer.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van verschillende automerken voor u beschikbaar.
 
Louwman
Blauwendaal is nu Louwman Peugeot
Als onderdeel van de Louwman Dealer Group kunnen wij met trots aankondingen dat wij per 1 april 2020 onze dienstverlening zullen voortzetten onder de naam Louwman Peugeot. Daarmee laten wij zien dat wij onderdeel zijn van een bijzonder familiebedrijf.