Toyota levert maatwerk voor paralympische sporters van Team NL

09 Jul, 2018
Toyota levert maatwerk voor paralympische sporters van Team NL
Toyota Nederland heeft twee Toyota’s PROACE SHUTTLE overhandigd aan de paralympische sporters van TeamNL. Een van de 9-personenauto’s is voor de sporters op maat gemaakt door Welzorg, gespecialiseerd in auto- en woningaanpassingen, en voorzien van onder meer een dubbel scharnierende oprijlaat met handgrepen voor rolstoelgebruikers. Deze PROACE biedt plaats aan zes personen en een rolstoelgebruiker.
De Toyota’s PROACE Shuttle zijn onlangs overhandigd op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Marti ten Kate van NOC*NSF nam de sleutels namens de paralympische sporters in ontvangst van Esther Braam (accountmanager Fleetsales & Leasing, Toyota Nederland) en Rijk de Jager (vestigingsmanager Toyota dealer Louwman Arnhem).

 Ontzettend blij
Marti ten Kate: “We zijn ontzettend blij met de Toyota PROACE SHUTTLE. Onder de paralympische sporters was er een grote behoefte aan goed groepsvervoer. In tegenstelling tot olympische sporters hebben sporters met een beperking vaak geen rijbewijs. Op deze manier komen ze veilig en betrouwbaar op trainingslocaties en bij wedstrijden aan.”

 Opvallende verschijning
“Met het inzetten van de personenbussen zijn de paralympische sporters nog flexibeler tijdens hun trainingsstages en wedstrijden in Nederland en de rest van Europa. De Toyota’s zijn door de oranje TeamNL-aankleding een opvallende verschijning. Iets waar we heel trots op zijn!”, aldus Ralf van der Rijst van TeamNL Prestatiemanagement die ook bij de overhandiging aanwezig was.

 Een fantastische bus
Ook paralympisch sporter Ronald Hertog is zeer te spreken over de afgeleverde Toyota PROACE: “Er staat gewoon een fantastische bus”, zegt de atleet enthousiast. “Met een heel professionele uitstraling. Door de krachtige oranje kleur is hij bovendien ontzettend herkenbaar als vervoer van Nederlandse sporters. Heel fijn dat Toyota met deze bussen inspringt op de groeiende behoefte aan vervoer bij paralympische sporters.”

Toyota enige automotive sponsor
In samenwerking met sportorganisatie NOC*NSF zorgt Toyota ervoor dat de olympische en paralympische sporters van TeamNL in een nieuwe Toyota rijden. Toyota is wereldwijd tot 2024 de enige automotive sponsor van het Internationaal Olympisch Comité en Olympisch Paralympisch Comité.