Blog

Opening Meet & Greet Louwman Purmerend
Wij zijn verhuisd en dus klaar om u te ontvangen. Komt u tussen 29 juni en 10 juli aanstaande langs voor een meet & greet met ons nieuwe duurzame pand aan de Binnenzeestraat 9? Wij zorgen dan voor iets lekkers om te eten en te drinken. Geeft u vooraf aan met hoeveel mensen u komt en op welke dag? Dan kunnen wij u persoonlijk ontvangen én rondleiden conform de voorschriften. U bent van harte welkom!

Meld u nu aan voor de Meet & Greet
Eerst nog opruimen in Purmerend
Op 8 juni gaan we dan eindelijk verhuizen.

Locatie en ligging

06 May, 2020
Locatie en ligging
Ons nieuwe, volledig duurzame pand ligt aan de Binnenzeestraat 9, op het nieuwe ontwikkelde bedrijventerrein Baanstee Noord in Purmerend. De locatie is heel goed bereikbaar via de provinciale weg N244. Er is ruime parkeergelegenheid, recht voor de deur – gemak dient de mens! En op de 1e verdieping is het uitzicht, vinden wij zelf, erg mooi.
Louwman Purmerend is duurzaam en efficiënt
Eind april is een begin gemaakt met de bestrating. Na het eerst uitzetten en strak maken van de grond – wat het meeste werk is – is de bestrating in rap tempo gelegd. Inmiddels zijn ook de zonnepanelen op het dak geïnstalleerd: 440 stuks die vrijwel al onze stroom zullen gaan leveren. Op dit moment, begin mei, zijn we gestart met het installeren van de werkplaatsuitrusting. Denk aan werkplaatsbruggen, compressor voor luchtdruk en olieleidingen. Maar ook aan een ‘bandenstraat’, waardoor wij efficiënter banden kunnen vervangen.
De bouw van Louwman Purmerend is bijna klaar
De bouw is bijna klaar. Na het voltooien van de staalconstructie en het storten van de showroomvloer zijn we in januari begonnen met het plaatsen van de gevels.
Zonnepanelen in Purmerend
Op dit moment worden er 440 zonnepanelen op het dak van onze nieuwbouw Louwman Purmerend geplaatst. Met de plaatsing van deze zonnepanelen kunnen wij het overgrote deel van onze eigen energie opwekken. Duurzaamheid sluit goed aan op het beleid van Louwman en Toyota.
Louwman Purmerend nu wind en waterdicht
De bouw vordert gestaag. Na het voltooien van de staalconstructie en het storten van de vloeren zijn de buitengevels en raampartijen inmiddels geplaatst. Hierdoor worden de contouren van het gebouw steeds duidelijker. Na het aanbrengen van de dakbedekking en het monteren van de garagedeuren kunnen wij u melden dat het pand wind & water dicht is.
Louwman Rotterdam-Zuid genomineerd voor belangrijke internationale duurzaamheidsprijs
BREEAM is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaalt Louwman Rotterdam-Zuid is in de categorie ‘Design Stage Commercial Project’ het enige Nederlandse project dat genomineerd is voor de Internationale BREEAM Awards 2020. BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaalt.
Duurzaam bouwen, waarom doen we dat?
In 2019 is ‘Louwman Rotterdam-Zuid’ opgeleverd met een Outstanding design certificaat, de hoogst haalbare binnen BREEAM. Hiermee zet Louwman Group de toon als eerste automotive dealerbedrijf van Europa met een BREEAM Outstanding design certificaat.
Rotterdam Zuid genomineerd voor de BREEAM Award 2020!
Het project Louwman Rotterdam is genomineerd voor de BREEAM Award 2020 in de categorie commerciële projecten/ontwerpfase.
Harmonisatiebijeenkomst assessoren BREEAM-NL Nieuwbouw bij Louwman Rotterdam
Op 22 november vond er een harmonisatiebijeenkomst voor assessoren BREEAM-NL Nieuwbouw plaats bij onze vestiging in Rotterdam. De bijeenkomst, georganiseerd door de Dutch Green Building Council, werd hier gehouden, omdat Louwman Rotterdam het duurzaamste dealerpand van Europa is!
Louwman Rotterdam Festival!
In het eerste weekend van november vond het Louwman Rotterdam Festival plaats.
Cars & Coffee op locatie Louwman Rotterdam Zuid!
Op 22 september vond de derde editie van Louwman Cars & Coffee plaats op onze nieuwe locatie. Kijk op: https://www.louwmandealergroup.nl/cars-and-coffee voor de beelden van deze mooie dag!
Louwman Rotterdam Zuid is geopend!
Vanmorgen vroeg om 7.00 uur was het zover. Na een gezamenlijk genoten ontbijt, konden we al om 7.10 uur de eerste showroom klanten ontvangen. Daarmee waren we heel blij, maar was ook weer geen verrassing. Afgelopen zaterdag en zondag stonden namelijk al de eerste klanten op de stoep, maar toen was de voordeur nog niet eens open.

Herkenbaar

11 Jun, 2019
Herkenbaar
De herkenbare signalisatie van Toyota wordt zichtbaar op ons nieuwe pand terwijl ook de bestrating aangelegd wordt en de gevels worden gesloten. Door de prachtige zichtlocatie van onze nieuwe vestiging is deze signalisatie opvallend en voor veel mensen zeer herkenbaar waardoor we ook veel nieuwe bezoekers verwachten. We zullen iedereen vol trots ontvangen!
Energie-neutraal met 1570 zonnepanelen!
Op dit moment worden er 1570 zonnepanelen op het dak van onze nieuwbouw Louwman Rotterdam-zuid geplaatst. Met de plaatsing van deze zonnepanelen zijn we meer dan energie-neutraal. Energiemanagement is een belangrijk speerpunt binnen het beleid van de Louwman Group.
Het gebouw krijgt vorm!
De ruwbouw is klaar en de komende weken zal er behoorlijk hard worden gewerkt om de afwerking aan de binnen en buitenzijde op het gewenste niveau te krijgen.
De contouren worden zichtbaar
Gevels
De bouw vordert gestaag. Na het voltooien van de staalconstructie en het storten van de showroomvloer zijn we begin februari
begonnen met het plaatsen van de gevels. Hierdoor worden de contouren van het gebouw steeds duidelijker. De trappen in het trappen
huis zijn geplaatst zodat ook de 3e en 4e verdieping bereikbaar zijn geworden. Mede afhankelijk van het weer in februari en maart plannen
we om in april geheel “dicht” te zijn.
 
Komende periode
In week 8 zal de vloer voor de werkplaats worden gestort. Hierbij houden wij rekening met het instorten van de rollenbanken (remmentest) en alle aansluitingen voor de 29 werkplaatsbruggen. Hierna kunnen wij een begin maken met het plaatsen van de metal stud-wanden om de ruimtes in het pand te gaan vormgeven.
Het ontwerp-certificaat BREEAM Outstanding is behaald
Louwman Rotterdam-Zuid heeft als eerste Automotive bedrijf van Nederland het ontwerp certificaat BREEAM-Outstanding behaald. Het certificaat is behaald met een score van maar liefst 91,77 procent, terwijl er slechts minimaal 85% benodigd is voor een Outstanding certificaat.
Familiedag zaterdag 17 november 2018
Zaterdag 17 november kregen alle toekomstige medewerkers inclusief familie en vrienden de mogelijkheid om te kijken bij de bouwwerkzaamheden in Rotterdam-Zuid. Tijdens deze bijeenkomst werd er meer informatie gegeven over het bouwtraject en het ambitieniveau 'Outstanding' rondom het BREEAM-certificering principe. Daarbij werd ook meer informatie gegeven over de keuzes die zijn gemaakt aan inrichting.

Stalen constructie  is op de helft
De stalen constructie is voor de helft klaar en de contouren van het pand zijn grotendeels zichtbaar. Ook de vloeren worden gelegd. Onderstaand een overzicht van de reeds gedane werkzaamheden.
De heipalen zitten in de grond
Tijd voor een nieuwe update over ons nieuwe pand in Rotterdam-Zuid. De heipalen zitten inmiddels in de grond.
Louwman start bouw duurzaamste dealerbedrijf van Nederland
Op 19 september is Louwman Group gestart met de bouw van het duurzaamste dealerbedrijf van Nederland. De nieuwe locatie, Louwman Rotterdam-Zuid, zal de regionale dealeractiviteiten voor de merken Toyota, Suzuki en Peugeot (Blauwendaal) vertegenwoordigen en valt onder de Louwman Dealer Group. Hier is het straks mogelijk om efficiënter te werken en met nog meer focus op de wensen van de klant. De flagshipstore wordt gebouwd op bedrijventerrein Cornelisland. De opening staat gepland in juni 2019.
Plattegronden nieuwbouw Louwman Rotterdam-Zuid
Louwman Rotterdam-Zuid wordt gebouwd volgens het BREEAM-NL certificeringsprincipe. Op deze pagina vindt u een overzicht van de plattegronden van het nieuwe pand.
Louwman bouwt duurzaamste dealerpand van Nederland
Wij starten aan de Schaapherderweg in Ridderkerk (bedrijventerrein Cornelisland) met een nieuwbouwproject voor de merken van Toyota, Suzuki en Peugeot in Rotterdam. Op deze centrale en goed bereikbare locatie zullen de huidige Toyota- en Suzuki-activiteiten van Louwman Rotterdam, Ridderkerk en Poortugaal en de Peugeot-activiteiten van Blauwendaal Poortugaal en Ridderkerk worden gecentraliseerd, waarbij elk merk afzonderlijk zijn eigen identiteit behoudt. Verder komt er één grote showroom voor de verkoop van gebruikte auto’s en één gedeelde moderne werkplaats.
Presentatie medewerkers
Onze medewerkers zijn middels de presentatie bij Lexus Rotterdam op de hoogte gebracht van de bouw van Louwman Rotterdam-Zuid. Het pand zal gebouwd worden op de Schaapherderweg in Rotterdam en staat in het teken van duurzaamheid. Het wordt het eerste autobedrijf dat zal voldoen aan de hoogste norm voor duurzaam bouwen.