Duurzaam bouwen, waarom doen we dat?

04 Feb, 2020
Duurzaam bouwen, waarom doen we dat?
In 2019 is ‘Louwman Rotterdam-Zuid’ opgeleverd met een Outstanding design certificaat, de hoogst haalbare binnen BREEAM. Hiermee zet Louwman Group de toon als eerste automotive dealerbedrijf van Europa met een BREEAM Outstanding design certificaat.
Er gaat geen dag voorbij zonder dat het woord duurzaam genoemd wordt. Iedereen doet aan ‘duurzaam’, en zeker ook Louwman Group!

In 2015 is Toyota- en Lexus-dealer Louwman Arnhem gerealiseerd met het duurzaamheidslabel BREEAM-NL. Deze afkorting staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Hierbij wordt gekeken naar management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie, en vervuiling.

‘Louwman Arnhem’ is beoordeeld met een Excellent score. Dit is de op één na hoogst haalbare categorie binnen het BREEAM-duurzaamheidslabel.

Eric Louwman, President Louwman Group: “Ik ben erg trots op het Louwman Rotterdam Zuid-project. Het heeft niet alleen een BREEAM Outstanding Design Stage-certificaat behaald, het was ook het eerste project dat dit deed in de automotive branche. Deze ontwikkeling vormt een nieuwe maatstaf voor onze dealerlocaties en zal onze autocollega's inspireren om hetzelfde duurzaamheidsniveau te bereiken. Samen kunnen we een betere wereld creëren. Dit past perfect in onze missie: passie om mensen te bewegen.”

Het nieuwste bouwkundige project van Louwman bevindt zich in Purmerend en wordt gerealiseerd met GPR gebouw certificering. Hierbij wordt gewerkt aan een score in de één na hoogste categorie. GPR gebouw is een duurzaamheidslabel dat vergelijkbaar is met BREEAM, beide labels hebben een eigen beoordelingsmethodiek en verschillen in aantal categorieën.

Het zijn allemaal innovatieve en duurzame projecten, maar waarom doen we dit eigenlijk?

Wij willen een steentje bijdragen aan de toekomst door duurzame gebouwen te realiseren die mens, dier, milieu en omgeving vooropzetten. Dat beperkt zich niet tot isolatie, energiezuinige installaties en zonnepanelen.

Deze werkwijze is gestoeld op de vier Louwman Group kernwaarden:

1.     Gedreven door de klant: we stellen onze klant voorop en verdiepen ons in zijn wensen.

Door duurzame en gastvrije dealervestigingen te bouwen, kunnen wij klanten verwelkomen in moderne gebouwen. Hiernaast kunnen collega’s genieten van een prettige werkomgeving, die voldoet aan de nieuwste eisen en normen.

2.     Blijven verbeteren: we geloven in permanente verbetering en leunen nooit achterover.

Wij verwachten steeds meer en steeds beter van onszelf en daarom stellen wij onze doelen altijd bij. Als een doel behaald is, wordt dit onze nieuwe benchmark. Zo blijven wij verbeteren zoals ook de techniek zich blijft verbeteren.

3.     Verantwoordelijkheid voelen: we staan voor wat we doen.

We willen resultaat boeken. Zo willen wij ook ons steentje bijdragen aan de maatschappij, omgeving en het milieu. Door een duurzaam gebouw te realiseren, creëren wij niet alleen een fijne plek voor de mens, maar letten wij ook op de flora en fauna in de omgeving en dragen we bij aan een toekomstbestendige wereld.

4.     Samen zijn we Louwman: we geloven in de kracht van teamwork. We gaan duurzame relaties aan met elkaar, onze klanten en onze partners.

We bundelen zowel interne kennis als externe kennis om het optimale te behalen. Zo bouwen we duurzame relaties en duurzame gebouwen.

Wij realiseren duurzaam vastgoed vanuit onze kernwaarden. Wij willen blijven verbeteren en ons verantwoordelijk voelen voor de klant, onze partners, onszelf en voor de maatschappij.

Dit kunnen wij samen realiseren, want samen zijn we Louwman.