Op tweede pinksterdag zijn onze vestigingen geopend van 12.00 - 17.00 uur. Plan alvast je afspraak.
 

Het ontwerp-certificaat BREEAM Outstanding is behaald

21 Dec, 2018
Het ontwerp-certificaat BREEAM Outstanding is behaald
Louwman Rotterdam-Zuid heeft als eerste Automotive bedrijf van Nederland het ontwerp certificaat BREEAM-Outstanding behaald. Het certificaat is behaald met een score van maar liefst 91,77 procent, terwijl er slechts minimaal 85% benodigd is voor een Outstanding certificaat.
Waar staat BREEAM voor?
BREEAM-NL staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en het is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM meet de duurzaamheid van een gebouw in de volle breedte. Hierbij wordt gekeken naar negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.
Een BREEAM traject bestaat uit 2 fases, de ontwerpfase en de opleverfase. Voor het oplevercertificaat streven wij er uiteraard naar de kwalificatie 'Outstanding' te behouden.

Eisen aan het certificaat
Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die een Oustanding-certificaat eist is Louwman Rotterdam-Zuid volledig energieneutraal. Andere genomen maatregelen zijn zeer waterbesparende toiletten en een waterhergebruik systeem voor de wasstraat. Ook wordt in het eerste jaar na ingebruikname de prestatie geborgd van de installaties: over vier seizoenen worden de nieuwe installaties ingeregeld om het comfort van klanten en medewerkers te optimaliseren, en het energieverbruik te monitoren. Op deze manier wordt maximaal resultaat gehaald uit de duurzame klimaatinstallatie.

Er zijn ook maatregelen bedacht om vervoer op en naar de nieuwe vestiging schoner én veiliger te maken. Voetgangers hebben veilige, verlichte routes over het terrein gekregen; fietsers hebben een overdekte stalling en lockers met een wasgelegenheid in het gebouw. Ook zijn er elektrische laadpalen aanwezig op het terrein. Ook met het materiaalgebruik is rekening gehouden. Zo is er bekeken welke materialen echt noodzakelijk zijn voor het gebouw. Vervolgens zijn er zo veel als mogelijk cradle tot cradle producten toegepast. Er is ook rekening gehouden met planten en dieren op de locatie. Er worden inheemse planten en hagen geplant en ook een aantal nestkasten en eendenkorven geplaatst.

Meer weten over BREEAM?
Laat het ons weten en neem contact met ons op.