Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 

Bandenlabel

Het Europese bandenlabel

Veiligheid

Bij Rüttchen staat veiligheid voorop. Daarom lichten we u graag in over het belang van het bandenlabel. De verkeersveiligheid wordt namelijk vergroot door het gebruik van een goede autoband. Zo zorgen goede autobanden voor meer grip op de weg op zowel droog als nat wegdek. Hoe meer grip, hoe beter vermogen de band heeft om te kunnen remmen op de weg. Ook de snelheid en de weerstand die de band biedt tegen aquaplaning worden hierbij bekeken.

Grip op nat wegdek

Brandstofverbruik

Ook het milieu is een belangrijk aspect waar rekening mee dient te worden gehouden tijdens het rijden. De kwaliteit van een band zegt namelijk ook wat over het brandstofverbruik en daarmee de invloed op het milieu. Op het bandenlabel kunt u zien wat de rolweerstand van de band betreft. Hoe groter deze rolweerstand is, hoe groter het verbruik is. Er is namelijk meer brandstof nodig om de rolweerstand tegen te kunnen gaan. Het bandenlabel geeft u dus inzicht over de zuinigheid die met de specifieke band gepaard gaat. 
 
Tussen het brandstofverbruik van een auto met 4 banden van een G-label en een auto met 4 banden van een A-label zit een verschil van 7,5%. Uiteraard wordt u brandstofverbruik mede bepaald door de uw rijgedrag. Toch adviseren wij u bij Ruttchen om uw banden regelmatig te controleren, want door de juiste bandenspanning toe te passen en een regelmatige controle wordt de band op de juiste wijze gebruikt en kan een optimale brandstofefficiëntie worden geleverd.

Wilt u weten of uw banden nog in orde zijn? Vraag het onze service adviseurs. Zij helpen u graag.

Extern afrolgeluid