Zomerbanden en winterbanden

HomeOnderhoudBandenZomerbanden en winterbanden
Voor zomerbanden of winterbanden bent u bij Louwman aan het juiste adres. Waar bent u naar op zoek?

Wilt u direct nieuwe zomer- of winterbanden eronder laten zetten, maak dan gelijk een afspraak.

Werkplaatsafspraak maken

Zomerbanden

Staat de zomer weer voor de deur of zijn de temperaturen hoger dan 7 graden Celsius? Kies dan voor zomerbanden. Maar wat is de reden dat de zomerbanden zo belangrijk zijn?

Wat zijn zomerbanden?

Een zomerband is een band die onder zomerse omstandigheden goede grip biedt aan uw auto. Zomerbanden hebben als eigenschap dat deze een hardere rubbersamenstelling hebben dan winterbanden. Daarnaast hebben deze banden kleinere hoeveelheid lamellen in het profiel van de band.

Waarom zijn zomerbanden zo belangrijk?

Bij temperaturen hoger dan 7 graden Celsius hebben zomerbanden meer grip dan winterbanden. Veiligheid staat immer voorop en dat is voor u als bestuurder uiteraard zeer belangrijk. De juiste banden bij de juiste weersomstandigheden bieden meer grip en verkorten de remweg.

Kortere remweg met de juiste banden

De prestaties van zomerbanden liggen hoger dan die van winterbanden tijdens zomerse omstandigheden. Dit heeft te maken met het feit dat een zomerband bij hogere temperaturen een kortere remweg heeft dan winter- of all-weatherbanden.

Er is onderzoek uitgevoerd naar de remweg van een zomerband en daaruit is gebleken dat een zomerband bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een snelheid van 100 kilometer per uur een remweg heeft die gemiddeld drie meter korter is dan die van een winterband tijdens dezelfde omstandigheden.

Prijzen van zomerbanden

De prijzen voor zomerbanden verschillen per merk en model auto. Al in het bezit van zomerbanden? Wissel dan uw banden om en maak direct een afspraak.

Winterbanden

Winter aan de gang? Dat betekent dat het tijd is voor winterbanden. Maar waarom zijn winterbanden voor uw auto zo belangrijk?

Wat zijn winterbanden?

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt aan uw auto. Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel.

Waarom een winterband?

Bij koude temperaturen hebben winterbanden meer grip dan zomerbanden. Dit verhoogt de veiligheid voor u als bestuurder, slijten deze minder hard en verhogen ze de veiligheid.

Maximale rijveiligheid tijdens winterse omstandigheden

Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel. Hierdoor presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden bij lage temperaturen.

Korte remweg en meer grip bij temperaturen onder 7°C

Winterbanden hebben meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen en op droge wegen.

Zomerbanden slijten een poosje niet

Doordat je je zomerbanden de helft van het jaar niet gebruikt, slijten ze in die periode niet en gaan ze uiteindelijk dus twee keer zo lang mee.

Verminderde kans op schade en letsel

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, waardoor u sneller stil staat en ongeluk kansen kleiner zijn.

Prijzen winterbanden

De prijzen voor winterbanden verschillen per merk en model auto. Rijdt u een Toyota, Suzuki, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Peugeot of Mercedes-Benz? Bekijk onze bandenzoeker en vindt de geschikte winterbanden voor uw auto.

Offerte winterbanden

Rijdt u een ander merk of staat de bandenmaat van uw auto er niet tussen? Wij helpen u graag! Vraag direct een prijsopgave aan. Al in bezit van winterbanden? Dan wisselen wij graag uw huidige banden om.