Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
Mercedes-Benz T-Klasse: compacte MPV voor gezin, vrije tijd en werk

Mercedes-Benz T-Klasse: compacte MPV voor gezin, vrije tijd en werk

29 Juli 2020
Mercedes-Benz Vans levert kleine, middelgrote en grote bestelwagens en speelt daarmee in op alle eisen die klanten stellen op het gebied van indeling en grootte. Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt nu een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen. Naast de V-Klasse, die met succes in het middenklassesegment is gepositioneerd, biedt Mercedes-Benz Vans vanaf de eerste helft van 2022 ook een compacte MPV aan voor particuliere kopers. De aanduiding van dit nieuwe model: de ‘T-Klasse’.
“Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto’s – en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet”, aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

“Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. “Met onze unieke designfilosofie ‘sensual purity’ (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling.”

Onmiddellijk herkenbaar als Mercedes-Benz
De T-Klasse wordt, als volledig nieuw ontwikkeld model, op het eerste gezicht duidelijk herkenbaar als lid van de Mercedes-Benz-familie en gaat de kenmerkende eigenschappen van het merk met de driepuntige ster bieden. Vooral op het gebied van design, kwaliteit, veiligheid en connectiviteit krijgt het nieuwe model onmiskenbaar het DNA van Mercedes-Benz.

Nieuw segment, nieuw concept
Het segment van de particuliere klanten staat centraal bij de volledig nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz T-Klasse, die een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding krijgt. De letter T staat symbool voor efficiënte ruimteconcepten en is daarmee perfect geschikt als modelaanduiding voor compacte gezinsauto’s van Mercedes-Benz.

De nieuwe T-Klasse biedt een grote hoeveelheid ruimte en is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder personenvervoer in het kader van shared services, zonder afbreuk te doen aan het comfort. De schuifdeuren met brede opening aan zowel de linker- als rechterzijde van de auto maken bijvoorbeeld een gemakkelijke en comfortabele toegang tot het interieur mogelijk. Naast de conventionele aandrijflijnen komt er ook een volledig elektrische versie beschikbaar.

Mercedes-Benz Vans in het segment van compacte Vans
In het segment van de compacte Vans wordt Mercedes-Benz Vans sinds 2012 vertegenwoordigd door de Citan, die gericht is op bedrijfsmatig gebruik. In augustus vorig jaar kondigde de divisie Vans een opvolger aan voor de compacte stadsbestelwagen, waarvan ook een volledig elektrische variant op de markt zal komen. Op basis van dit kleine bestelwagenplatform worden twee modellen gecreëerd: terwijl de Mercedes-Benz Citan maximaal is gericht op bedrijfsmatig gebruik, richt de Mercedes-Benz T-Klasse zich vooral op particuliere klanten.
De T-Klasse en de Citan worden in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi ontwikkeld.

Ander nieuws

BAS Group maakt chauffeurs blij met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks
Onlangs werden er door Louwman Mercedes-Benz in Breda vier nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers afgeleverd aan BAS Group. De vervoerder uit Etten-Leur kiest bewust voor trucks met een gunstige Total Cost of Ownership, maximale veiligheid en veel chauffeurscomfort en ziet in Mercedes-Benz Trucks een strategische partner voor de toekomst.
Subsidie op elektrische auto
Als je als particulier een elektrische auto koopt of least krijg je vanaf 4 juni 2020 een subsidie. Voor een nieuwe elektrische middenklasse auto kun je € 4.000 subsidie krijgen. Koop of lease je een occasion, dan is het bedrag € 2.000.
Onze maatregelen tegen Corona
Om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen, volgen we de richtlijnen van het RIVM nauwgezet. Voor uw en onze veiligheid nemen we daartoe de nodige maatregelen. Uiteraard zorgen we binnen ons bedrijf voor een minimaal risico door afstand te houden en de hygiëneregels zorgvuldig na te leven. Daarnaast dragen onze monteurs beschermende kleding en handschoenen, wordt alle apparatuur extra gereinigd en worden beschermende hoezen voor stoelen, versnellingspook en stuur gebruikt.
‘Repair & Reconnect’ certificering voor Rüttchen Automotive
Rüttchen Automotive heeft onlangs uit handen van importeur Mercedes-Benz Cars het certificaat ‘Repair & Reconnect’ uitgereikt gekregen. Dit betekent dat alle dealerbedrijven van Rüttchen Automotive voldoen aan de hoogste eisen die Mercedes-Benz stelt op het gebied van schadeherstel. Het gaat hierbij niet alleen om het herstellen van carrosserieschade, maar juist ook om de achterliggende elektronische schade.
Rüttchen wordt Louwman
Rüttchen Automotive heeft groot nieuws!
Als onderdeel van de Louwman Dealer Group kunnen wij met trots aankondigen dat wij per 1 april 2020 onze dienstverlening zullen voortzetten onder de naam Louwman.
Daarmee laten wij zien dat wij onderdeel zijn van een bijzonder familiebedrijf.
Rüttchen doet verslag vanaf de Brussels Motor Show met publieksprimeur: GLA
De nieuwe Mercedes-Benz GLA beleeft zijn publieksdebuut op de Brussels Motor Show. Naast de GLA hebben ook de zevenzitters GLB en GLS, die beiden hun nationale première vieren, een prominente plek op de beurs gekregen. Ook wordt uit het EQ-offensief een breed aanbod getoond. Zo zijn onder andere de volledig elektrische EQC, EQV en de vernieuwde smart EQ-modellen te vinden. De Brussels Motor Show vindt plaats tot en met 19 januari 2020 in de Expo van Brussel.
Rüttchen toont weer expertise als leverancier van NTT Pro Cycling ploegauto's
NTT Pro Cycling – de opvolger van Dimension Data – gooit het roer volgend seizoen helemaal om. Zo gaat de ploeg die men kent in de kleuren wit-groen rijden in blauw-zwart. En daar horen natuurlijk ook mooie nieuwe ploegauto's bij.
Rüttchen Tilburg tijdelijk minder goed bereikbaar
Bij de wegwerkzaamheden aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is een probleem van technische aard ontstaan. Hierdoor is onze vestiging in Tilburg tijdelijk minder goed bereikbaar dan u gewend bent.
Kemkens test de Mercedes-Benz eVito bestelwagen
Kemkens voorziet in de regio Noord-Brabant, Zuid-Gelderland en Zeeland ruim 400.000 klanten in energie-oplossingen, zowel particulier als zakelijk. Als duurzame energiespecialist zet de organisatie ook intern in op een groene toekomst. Om te onderzoeken hoe haar wagenpark energiezuiniger kan worden, test Kemkens de Mercedes-Benz eVito van Rüttchen Automotive.
Kinderdagverblijf De Kindereijk Waalwijk vertelt waarom zij voor de Mercedes-Benz eVito gekozen hebben
“Wij waren op zoek naar een occasion personenbus. Daarvoor zijn we naar een adres gegaan waar wij al eerder geweest zijn, maar zij hadden op dat moment niets staan dat voor ons geschikt was”.
- Vivian Looijen, eigenaresse van Kinderdagverblijf De Kindereijk uit Waalwijk.
Hans Roelofsen opvolger van Leo van Zeeland
In Veghel staat “Dé Werkplaats van Nederland”. Onze Mercedes-Benz dealer vestiging in Veghel heeft dit predicaat verdiend en daar zijn wij allemaal erg trots op. De ongekende service die ervaren wordt bij de aankoop, onderhoud, reparatie en (schade) herstel van vrachtwagens, bestelwagens en personenwagens door klanten, relaties en toeleveranciers is uniek. Deze verdienste komt op het conto van het voortreffelijke Veghels team dat al 25 jaar onder aansturing van Leo van Zeeland staat.
Verkeersveiligheid Groep Nederland kiest weer voor Mercedes
De Verkeersveiligheid Groep Nederland vierde een bescheiden feestje met de ingebruikname van 12 nieuwe Mercedes-Benz A-klasse voertuigen. De Verkeersveiligheid Groep Nederland gaat deze auto’s inzetten voor rijtrainingen op het Safety Experience Center (SEC) in Rosmalen.
Vol trots presenteren wij u onze eerste EQC!
Pas aan het eind van het jaar zal de Mercedes EQC officieel zijn markt introductie beleven. Maar nu hebben we alvast beschikking over een speciaal introductiemodel wat we u nu alvast mogen tonen.
Exclusieve preview Mercedes-Benz eVito
Donderdag 25 april stond het Safety Experience Center in Rosmalen in het teken van de presentatie van de nieuwe eVito.
Rüttchen Den Bosch is officieel geopend
De nieuwe showroom van Rüttchen Den Bosch is woensdag 20 maart feestelijk geopend met een Unboxing Gala.
Aflevering Van Oort Autogroep bv
Vanuit de hoofdvestiging in Eck en Wiel, verzorgt Van Oort transport, opslag en verhuizingen voor bedrijven en particulieren. Dat doen zij onder andere met één van de tien nieuwe Mercedes-Benz Vito's die zij zojuist in gebruik hebben genomen. Deze bedrijfswagens gaan voor de afdeling Truck Rent van Van Oort rijden. Wij wensen de firma Van Oort veel plezier met hun nieuwe aanwinsten.
Rüttchen heeft het derde certificaat VanPro behaald.
Rüttchen Automotive B.V. voldoet aan de Strenge eisen voor serviceverlening en heeft dan ook het derde certificaat VanPro behaald.  
De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse
De gezinsauto is nu nog comfortabeler, dynamischer en veiliger. Kom snel langs bij ons in de showroom om het model te ontdekken,
Nieuwe V-Klasse: succesvol model is nog aantrekkelijker geworden
De Mercedes-Benz V-Klasse uit 2014 bleek bijzonder succesvol. Dit kwam door een geheel nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid. Nu komt Mercedes-Benz met de V-Klasse Facelift. 
Rüttchen Automotive is trotse sponsor en official partner van Team Jumbo-Visma!!!
Zowel de schaatsers van Team Jumbo-Visma schaatsen als fietsploeg van Team Jumbo-Visma Cycling zullen de aankomende drie jaar in Mercedes-Benz personen- en bestelauto's rijden.  De eerste Vito werd afgelopen vrijdag afgeleverd! Wij wensen iedereen veel sportief succes en veilige kilometers!
Top hockeysters rijden Mercedes-Benz
Pien Sanders en Frederique Matla, hockeysters van het Nederlands dames hockeyteam, rijden in de sportieve Mercedes-Benz A-Klasse.
Mercedes A-Klasse: veiligste auto volgens EuroNCAP tests
EuroNCAP; de instantie die auto's test op veiligheid, heeft de Mercedes-Benz A-Klasse uitgeroepen tot veiligste auto van 2018.
Vernieuwd: de Mercedes-Benz GLE SUV
De nieuwe Mercedes-Benz GLE SUV is intelligenter, oplettender en attenter dan ooit. Het model is nu al te bestellen en zal in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen.
Introductie AMG GT 4 deurs coupé
De nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé biedt een geheel nieuwe dimensie voor rijbeleving. Zo biedt het model nog meer ruimte, meer power en meer kippenvel. Deze GT Coupé is een rassportwagen en dit is terug te zien in ieder detail van de auto. Het model is nu bij een aantal Rüttchen vestigingen te bekijken.
Mercedes-Benz onthult modellen bij Masters of LXRY
Afgelopen weekend vond Masters of LXRY 2018 plaats in de Rai in Amsterdam. Tijdens dit event werden modellen onthuld van verschillende automerken, waaronder Mercedes-Benz.