Filters
Meer filters
 • Type  
 • Acties
 • Merk/Model
 • Transmissie
 • Brandstof
 • Km-stand
 • Filters
 • Meer filters
 • Sorteren
 • Prijs
 • Carrosserie
 • BTW verrekenbaar
 • Kleuren
 • Bouwjaar
 • Energielabel
 • Trefwoord
 • Opties
 • Plaats

Toyota Prius

De geschiedenis van de Toyota Prius begint jaren geleden. Al in 1997 kwam de eerste uitvoering van de Prius op de markt. In de jaren daarna is het Japanse automerk de Prius blijven verbeteren. De Toyota Prius zoals we deze auto nu kennen heeft een creatief design en vooruitstrevende techniek. Wanneer u voor het eerst in deze auto rijdt voelt het alsof u nooit anders gedaan heeft.

De Toyota Prius te koop bij Louwman

De Prius is een ruime 5-persoons auto en kent inmiddels 25 jaar geschiedenis. Van deze auto mag u dus veel verwachten! Toyota maakt deze verwachtingen helemaal waar. De Prius is dé koploper als het gaat om de hybride aandrijflijn. De auto verbruikt weinig en is daarmee zuiniger dan veel andere auto’s in de markt.

In ons wagenpark bij Louwman mag de Toyota Prius ook zeker niet ontbreken. We hebben de Prius te koop staan in verschillende prijsklassen en bouwjaren. En waar de ene auto al aardig wat kilometers op de teller heeft staan, hebben we ook veel auto’s op voorraad die nog maar weinig kilometers gereden hebben. De prijs van een Prius is afhankelijk van onder andere deze zaken.

Toyota Prius van 2021

De nieuwste Toyota Prius heeft een eigentijds design, zowel vanbinnen als vanbuiten. De auto bezit alles waar u naar op zoek bent en is geschikt voor al uw ritten, iedere dag opnieuw. Wanneer u op zoek bent naar een veilige, comfortabele, hybride auto, is de Toyota Prius 2021 een hele grote kanshebber.

De Prius 2021 is een ontzettend zuinige auto. Hij verbruikt weinig brandstof én kent een lage CO2-uitstoot. Ook is de auto in het bezit van climate control. Hoe dit werkt? De climate control herkent welke plaatsen in de auto bezet zijn. De luchtstroom wordt hier vervolgens op aangepast, zodat er geen onnodige energie verbruikt wordt.

Het eigentijdse exterieur van de auto zorgt ervoor dat de auto opvalt in positieve zin. De lijnen van de auto dragen bij aan een optimale stroomlijn. De auto rijdt ontzettend fijn, dit is mede verbeterd door het TNGA platform. Hier staat de nieuwste Toyota Prius op.

Andere uitvoeringen van de Toyota Prius De Toyota Prius

bestaat al sinds 1997 en was de eerste hybride auto. Dit betekent dat de auto een benzinemotor én een elektromotor heeft. Na het verschijnen van de eerste uitvoering Prius in 1997, kwam de tweede uitvoering in 2004 op de markt.

Zowel op technisch gebied als qua uiterlijk verschilt deze tweede uitvoering van de Prius sterk van de eerste uitvoering. Het is geen 4 deurs sedan meer, maar een 5-deurs hatchback.

Ook is de auto langer en zorgt de grotere wielbasis ervoor dat er achterin de auto meer ruimte is dan voorheen. Ook de Toyota Prius uit 2009 is een 5-deurs hatchback. Qua techniek is er weer veel veranderd ten opzichte van de voorganger. Het hybridesysteem is voor een heel groot deel opnieuw ontwikkeld. Dit maakt het systeem wel 20% lichter dan voorheen. De elektromotor is kleiner én de motor heeft een grotere inhoud, wat moet zorgen voor een lager verbruik bij hoge snelheden.

In 2010 komt de plug-in hybrid Prius op de markt. Dit zorgt ervoor dat deze auto ook met een stekker kan worden opgeladen. Hierdoor kunnen korte afstanden volledig elektrisch gereden worden. Sinds 2016 is de vierde generatie Toyota Prius op de markt. De auto is beschikbaar in de hybride uitvoering en als plug-in hybrid. Met deze auto kan een stuk verder en harder volledig elektrisch worden gereden dan zijn voorganger.

De voordelen van de Toyota Prius Hybrid

Vandaag de dag zijn er volledig elektrische auto’s beschikbaar, maar ook hybride auto’s. Een hybride auto heeft twee verschillende motoren: een verbrandingsmotor die benzine of diesel verbruikt en een elektromotor die werkt op stroom. De Prius is beschikbaar als hybride auto. Benieuwd wat de voordelen zijn van hybride rijden: Die beschrijven we hier:
 • Een hybride auto verbruikt veel minder brandstof, omdat de elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt.
 • U rijdt een stuk goedkoper. De prijs voor het opladen van de accu van de auto ligt een stuk lager dan de prijs van benzine of diesel.
 • Het is stukken beter voor het milieu, omdat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten dan wanneer u een auto heeft die volledig op benzine of diesel rijdt.
Naast ‘gewoon’ hybride, is de Prius ook beschikbaar als Prius plug-in hybrid. Dit houdt in dat de auto kan worden opgeladen aan een stekker die in een stopcontact zit.

Bekijk de Toyota Prius occasions

Bent u op zoek naar een Toyota Prius occasion? Bekijk ons aanbod van Prius occasions op deze pagina. De keuze voor een occasion ten opzichte van een geheel nieuwe auto is financieel vaak een stuk aantrekkelijker. Ondanks dat een Prius occasion een gebruikt Prius is, merkt u hier vaak helemaal niets van. Bij Louwman gaan we al onze auto’s grondig na. Zo zorgen we ervoor dat we u kunnen garanderen dat u jarenlang veilig in uw nieuwe occasion kunt rondrijden.

Ons aanbod bestaande uit tweedehands Toyota Prius auto’s wordt continu aangevuld. Wij streven ernaar om altijd een auto voor u beschikbaar te hebben. Elke Toyota Prius is een plug-in hybrid occasion.

Ontdek de Toyota Prius zelf

Kom langs in één van onze vestigingen en ervaar en bekijk de Toyota Prius met eigen ogen! Alleen op die manier kunt u beslissen of deze auto iets voor u is. Plan een afspraak in en bekijk de auto in het echt. Samen met u gaan we op zoek naar uw nieuwe auto. Een auto die aansluit bij uw wensen en behoeften.
 
sluiten
 
resultaten tonen