Sneeuwkettingen bij Louwman

HomeOnderhoudBandenSneeuwkettingen

Extra veiligheid bij winterse omstandigheden


In winterse omstandigheden komt u doorgaans met winterbanden veilig op de plaats van uw winterbestemming. Helaas kan het voorkomen dat zelfs winterbanden niet voldoende zijn. Om onveilige situaties te voorkomen als u overvallen wordt door een hevige sneeuwbui of ijzel bent u echter aangewezen op sneeuwkettingen. Zeker bergopwaarts kunnen sneeuwkettingen uiterst nuttig zijn.

Sneeuwkettingplicht

Het is belangrijk om te weten dat sneeuwkettingen geen vervanging vormen voor de winterbanden. Zo zijn sneeuwkettingen niet te gebruiken op doorgaande wegen. Op diverse plaatsen in het buitenland zijn sneeuwkettingen verplicht. Dit is aangegeven met een rond blauw bord met een afbeelding van sneeuwkettingen. Zorg er dus voor dat u een set goede en eenvoudig te monteren sneeuwkettingen aan boord heeft als u op wintersport gaat.

Een sneeuwketting monteert u op aangedreven wielen. Heeft u een vierwiel aangedreven auto, dan kunt u de sneeuwkettingen het best om de voorwielen monteren. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan onze vakkundige service adviseurs.

Soorten sneeuwkettingen

Bij Louwman zijn sneeuwkettingen al verkrijgbaar vanaf € 65,-. Welke sneeuwketting u nodig heeft, is afhankelijk van de bandenmaat op uw auto. Onze service adviseurs helpen u hier graag bij. Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs wanneer u op zoek bent naar sneeuwkettingen.

"Sneeuwsok"

Naast bekende sneeuwkettingen van metaal kunt u ook kiezen voor een zogenaamde "sneeuwsok". Deze schuift u als een hoes over het wiel heen. De "sneeuwsok" bestaat uit een met koolstofvezel versterkte kunststof en zijn nog eenvoudiger te monteren. De sneeuwsok is echter in veel Alpenlanden niet toegestaan op locaties waar sneeuwkettingen verplicht zijn.

Winterbanden

Heeft u ook al aan uw banden gedacht? Voor uw veiligheid is het natuurlijk belangrijk om bij winterse omstandigheden winterbanden te hebben gemonteerd. In sommige landen bestaat hier zelfs een verplichting voor. Voor meer informatie over winterbanden kijk dan op de site van de ANWB.

Wij geven u graag advies over de beste banden voor uw auto. Neem hiervoor contact op met de service adviseur van uw vestiging. Uiteraard kunt u ook direct online een werkplaatsafspraak maken. Wees goed voorbereid, zodat u zonder zorgen op weg kunt.