Bandreparatie

HomeOnderhoudBandenBandreparatie

Een professioneel uitgevoerde bandreparatie bij Louwman

U staat aan de kant van de weg met een lekke band. Erg vervelend, maar wat nu? Bij Louwman helpen we u graag snel weer op weg. Op deze pagina geven wij u inzicht over het veilig repareren of vervangen van uw lekke band. Maak direct uw werkplaatsafspraak!

Een lekke band

Veel moderne auto's zijn uitgerust met een bandenspanning controlesysteem. Deze geeft u een indicatie wanneer de bandenspanning van een band afwijkend is, bijvoorbeeld als u een lekke band heeft. Bij oudere modellen willen dit soort veiligheidssystemen nog wel eens ontbreken en dient u zelf regelmatig uw bandenspanning te controleren. 

Indien uw bandenspanning erg laag blijkt te zijn of u langs de kant van de weg staat vanwege een lekke band, dan kan het handig zijn als uw auto is uitgerust met een reservewiel, ook wel de thuiskomer genoemd. Met deze thuiskomer mag u maximaal 80km/u en raden wij u bij Louwman aan direct naar de dichtstbijzijnde dealer te rijden.

Bandreparatie of vervanging?

Wanneer blijkt dat uw band lek is, is het van belang dat u de band zo snel mogelijk laat repareren of vervangen. Afhankelijk van de soort beschadiging kan het zijn dat de band enkel hoeft worden gerepareerd. Indien de beschadiging groter is zal de band compleet moeten worden vervangen. Bent u bijvoorbeeld door een spijker gereden, dan is uw band vaak nog te herstellen. Een professioneel uitgevoerde reparatie kan een interessant alternatief vormen voor de vervanging van een band. Zo'n reparatie kan vaak al in een half uur klaar zijn.

Een aan de buitenzijde in goede staat ogende band, kan echter aan de binnenzijde behoorlijk beschadigd zijn. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij bij Louwman  daarom om een bandenreparatie van binnenuit te laten uitvoeren na een grondige inspectie aan zowel de binnen- als buitenzijde van de band.

Direct een werkplaatsafspraak maken

LET OP:

Het is relatief goedkoper om de beschadigde band te laten repareren dan te laten vervangen, maar dit wil niet zeggen dat dit in alle gevallen ook veiliger is. Bij een noodreparatie met een koordje, plug of prop wordt de band doorgaans niet van het wiel gedemonteerd. Een dergelijke snelle en goedkope reparatie van buitenaf zonder inspectie van de binnenzijde kan leiden tot onveilige situaties. Alleen wanneer deze werkwijze gevolgd wordt door een vakkundig monteur met de juiste ervaring is een bandreparatie wel veilig. Laat u daarom goed adviseren door één van onze serviceadviseurs alvorens u beslist wat te doen met uw beschadigde band.