Suzuki betrouwbaarst in onderzoek Consumentenbond

Een 8,7 als rapportcijfer

05 Jan, 2018
Suzuki betrouwbaarst in onderzoek Consumentenbond
Suzuki is uitgeroepen tot het meest betrouwbare automerk volgens een omvangrijke enquete van de Consumentenbond. Suzuki-rijkers geven hun auto gemiddeld een score van 8,7. De Suzuki S-Cross haalt zelfs een 9,1.

Minst vaak pech onderweg

Suzuki-rijders staan volgens het onderzoek het minst met pech langs de weg. De koppositie is het bewijs van Suzuki's betrouwbaarheid. iets waar het merk al sinds jaar en dag om bekendstaat. Alle lof voor de score van een 8,7 gaat naar werkelijk alle goedverkochte Suzuki-modellen van de afgelopen 10 jaar, zo blijkt uit de Consumentengids van november 2017. Hierin is de volledige enquete gepubliceerd. Suzuki laat hiermee maar liefst 23 andere automerken achter zich.

Score van Suzuki-modellen:

Suzuki Alto (2009 - 2015)
Suzuki Splash
Suzuki Swift (2010-2014)
Suzuki SX4 (tot 2009)
Suzuki SX4/S-Cross (vanaf 2009)
    8,0
8,9
8,7
8,8
9,1

 

Hoe werkt de puntentelling?

Het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond is een online enquete onder eigenaren van auto's van maximaal 10 jaar oud. De vragen gaan over de eventuele gebreken die hun auto het afgelopen jaar heeft vertoond. Eventuele mankementen worden ingedeeld naar zwaarte. Dat betekent dat als een auto direct naar de garage moest, dit bijvoorbeeld voor 35% meetelt. Alle resultaten zijn per merk en model opgeteld. Vervolgens is de gemiddelde score bepaald. Op die manier kan een veel verkochte auto vergeleken worden met een auto die minder populair is. Wij als Suzuki-dealer zijn uiteraard zeer trots op dit resultaat!