Suzuki grootste stijger in EU

Sterke verkooptoename in 2017 in particuliere én zakelijke markt

04 Feb, 2018
Suzuki grootste stijger in EU
Suzuki heeft in 2017 de grootste verkoopgroei van de Europese Unie gerealiseerd ten op zichte van 2016. Daarmee is de grootste stijger van alle volumemerken in deze regio. In Nederland groeide Suzuki zelfs nóg harder.

Aantal Suzuki registraties in 2017

Suzuki registreerde in 2017 maar liefst 233.357 modellen in de Europe Unie. Geen enkel ander volumemerk wist zo'n sterke groei te realiseren ten op zichte van 2016. In dat jaar registreerde de Japanse autofabrikant 192.313 auto's in de EU. Dit heeft gezorgd voor een verkoopgroei van maar liefst 21,3%.

Verkoopgroei Nederland

Suzuki scoorde in Nederland een verkoopgroei van 28%. De meest geliefde Suzuki-modellen bleken vooral de Swift, S-Cross, Vitara en Ignis. Zakelijk gezien is de interesse in het merk ook toegenomen, met name in de Fleet & Leasemarkt. Met een verkoopgroei van 30% groeide Suzuki harder dan de totale markt.

Komend jaar

Komend jaar wordt het aanbod van Suzuki uitgebreid met twee veelbelovende iconen in de vorm van de Suzuki Jimny en de Swift Sport. Daarnaast is de Suzuki Celerio officieel de zuinigste niet-hybride benzineauto van Nederland. Volgens NEDC heeft de Celerio een verbruik en uitstoot van gemiddeld slechts 3,6 l/100km en 84 gram CO2/km. Eind 2017 is Suzuki uitgeroepen tot het meest betrouwbare automerk op basis van een omvangrijke enquete. Dit alles zorgt ervoor dat het komende jaar wederom een succes wordt.