Toyota Motor Corporation introduceert zijn toekomstplannen

22 Dec, 2017
Toyota Motor Corporation introduceert zijn toekomstplannen
Toyota verwacht in 2030 meer dan 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto's te verkopen.

De toekomstplannen van Toyota zijn bekend voor de periode 2020-2030! Toyota gaat zich richten op de elektrificatie-strategie en een significante versnelling in de ontwikkeling en lancering van nieuwe hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV), volledig elektrische (BEV) en waterstofmodellen (FCEV). 

Better cars, Better society 

ontwikkeling van 'ever-better cars' en een 'ever-better' samenleving staan bij de toekomstplannen van Toyota centraal. TMC wil een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving en gaat dan ook de uitdaging om iets te doen tegen de opwarming van de aarde en luchtvervuiling. 

De line-up

Kort na 2020 wil Toyota meer dan 10 elektrische modellen in de line-up hebben. Deze modellen betreffen zowel passagiersvoertuigen als bedrijfswagens. De modellen worden geïntroduceerd op de Chinese markt, maar zullen later ook verschijnen op de Europese markt en in de Verenigde Staten. 

Hybride aandrijflijn

Een van de volgende stappen die Toyota gaat zetten is het uitbreiden van de hybride modellen. Zo wordt er een krachtigere hybride aandrijflijn geïntroduceerd met een simpeler hybride systeem. Tevens is Toyota van mening dat de huidige accu's beperkingen hebben. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuwe generatie solid-state-accu's. Hiervoor is Toyota een samenwerking gestart met accuproducent panasonic.  Deze accu's zouden een einde maken aan de beperkingen van de huidige accu's. 

Toyota is de absolute leider op het gebied van ontwikkelingen ten aanzien van het milieu en heeft al meer dan 11 miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht!