HomeToyotaCorolla
 

Toyota Corolla

De Corolla is terug! De nieuwe generatie C-segment Hatchbacks, Sedans en Wagons van Toyota zullen voortaan de naam Corolla dragen. Voortbouwend op zijn wereldwijde reputatie als het bestverkopende model in de autogeschiedenis. Met de introductie van de nieuwe Corolla, begin 2019, zal de naam Auris worden stopgezet.

Samen met de nieuwe naamgeving wordt bij de Corolla ook de Toyota New Global Architecture (TNGA) toepast. Een splinternieuw voertuigplatform ter vervanging van de huidige drie verschillende platforms (Hatchback, Sedan en Touring Sports. Een voordeel van het TNGA-platform is onder andere een lager zwaartepunt wat resulteert in een uitgebalanceerd rijgedrag.

Maak een proefrit  Vraag een offerte aan


Meer emotie

"De bouw- en ontwerpfilosofie van TNGA geeft de nieuwe generatie C-segmentmodellen een geheel nieuwe dimensie. Naast de befaamde kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Corolla, levert het ook meer emotie. Emotie waar de klanten naar verlangden, zoals een opvallend ontwerp, verfijning van het interieur, het verbeteren van rijdynamiek en krachtige maar efficiënte hybride aandrijflijnen, "aldus dr. Johan van Zyl, voorzitter & CEO van Toyota Motor Europe." Er is geen beter moment dan de introductie van het nieuwe model om de naam Corolla opnieuw in onze C-segment hatchback- en touringmodellen te introduceren."

180 PK

De nieuwe Corolla Touring Sports beleeft naast de Hatchback zijn wereldpremière op de autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018). Beide in hun hybride versies: een 1.8 met 122 PK en een zuinige maar zeer sterke 2.0 met 180 PK!
gallery 01 toyota corolla louwman links
gallery 02 toyota corolla louwman midden


De nieuwe Corolla beantwoordt aan de wensen van automobilisten die op zoek zijn naar ruimte en praktische bruikbaarheid zonder concessies te doen op het gebied van stijlToyota Corolla TS


Door Europa, voor Europa

Gemaakt en ontwikkeld in Europa. Het nieuwe TNGA-platform maakt de Touring Sports een echt op zichzelf staand model in plaats van ‘slechts’ een variant van de Corolla Hatchback.
De Corolla TS is herkenbaar als robuuste, elegante shooting brake met brede wielkasten. Ook de achterzijde valt op door de LED-achterlichtunits.

Uniek in zijn klasse

De mogelijkheid tot het kiezen van een bi-tone exterieurkleur is bijzonder in de klasse waarin de TS zich bevindt. De Bi-tone benadrukt de dynamische uitstraling van de Corolla Touring Sports door de zwarte afwerking van het dak, de dakrails, de buitenspiegelkappen en de onderste grille.

Premium cockpit

De nieuwe Corolla Touring Sports kent een ruime en moderne cabine waarin nieuwe texturen en kleuren van het hoogste niveau van visuele en tastbare kwaliteit goed tot hun recht komen. Een premium cockpit, speciaal ontwikkeld voor de veeleisende, Europese klanten. De meest innovatieve technieken en premium comfortvoorzieningen komen voor in de TS die afhankelijk van de uitvoering standaard of optioneel zijn. Denk aan een premium head-up display, het JBL GreenEdge Premium Sound System, een draadloze telefoonlader en het Toyota Touch Multimedia System.

Lange wielbasis

De toepassing van het nieuwe TNGA-platform zorgt voor een  lagere heuppositie in de voorstoel, wat een lager zwaartepunt realiseert alsmede betere rijeigenschappen en een verbeterde rijpositie voor de bestuurder. Door onder andere de lange wielbasis van maarliefst 2.700 mm behoort de beenruimte achterin tot de ruimste in zijn klasse en is hij D-segment waardig. Met een royale bagageruimte van 598 liter inhoud (VDA) en talloze comfort voorzieningen staat de Corolla Touring Sports garant voor een hoge mate van praktische bruikbaarheid voor uiteenlopende doeleinden.
gallery 02 toyota corolla louwman 01
gallery 02 toyota corolla louwman 02
gallery 02 toyota corolla louwman 03