Toyota's wereldprimeurs in Genève

De nieuwe Auris, AYGO én de Toyota GR Supra Racing Concept debuteren op het wereldtoneel

06 Mar, 2018
Toyota's wereldprimeurs in Genève
Tijdens de Autosalon van Genève maakte de GR Supra Racing Concept onder meer zijn werelddebuut. Ook de nieuwe Auris verscheen voor het eerst op het wereldtoneel.

Toyota GR Supra Racing Concept

Op 8 maart 2018 tijdens de Autosalon van Genève was Toyota prominent aanwezig. Het meest spectaculaire nieuws was het werelddebuut van de Gazoo Racing Supra Racing Concept. Deze concept raceauto onderstreept de terugkeer van de meest iconische sportauto van Toyota, namelijk de Toyota Supra. De spectaculaire concept car is een voorteken voor een toekomstige Toyota sportauto die op de openbare weg én het circuit topprestaties kan leveren. 

Nieuwe Toyota Auris

Naast de GR Supra Racing Concept toonde Toyota ook de nieuwe Auris tijdens de Autosalon van Genève. Wat direct op valt bij de derde generatie Auris is het dynamische design. Het model is gebouwd op een niet platform genaamd Toyota New Global Architecture (TNGA), wat moet zorgen voor een hogere rijdynamiek. Ook de succesvolle Toyota C-HR gebruik dit platform. De Toyota Auris wordt leverbaar met een volledig nieuwe en krachtige 2.0 benzine hybride aandrijflijn. Daarnaast behoort blijft ook de 1.8 benzine hybride aandrijflijn tot de mogelijkheden behoren. 

Vernieuwde Toyota AYGO

In Genève introduceerde Toyota ook de nieuwe AYGO. De populaire A-segmentauto behoudt zijn uitgesproken, opvallende X-design aan de voorkant, dat nu niet langer twee- maar driedimensionaal is. Elke modeluitvoering heeft een eigen design met een uniek frontdesign, exclusieve lichtmetalen wielen en een speciale interieur afwerking. Daarnaast is Toyota's 1.0-liter VVT-i benzinemotor verbeterd. Dit zorgt alles zorgt voor meer prestaties en rijplezier, terwijl het verbruik tot het laagste in zijn klasse behoort.