Lexus met wereldpremière tijdens Autosalon van Genève

Lexus toont de nieuwe UX, RX450hL, LF-1 Limitless en RC F 10th Anniversary

06 Mar, 2018
Lexus met wereldpremière tijdens Autosalon van Genève
Op de eerste persdag van de Autosalon van Genève heeft Lexus een compleet nieuw model onthuld, namelijk de Lexus UX. Tevens vertoonde de RX450hL en de LF-1 Limitless concept zich voor het eerst in Europa.

Wereldpremière compleet nieuwe Lexus UX

In Genève geeft Lexus een compleet nieuw model onthuld, genaamde de Lexus UX. Deze premium crossover behoort tot het C-segment, een nieuw segment voor Lexus. Met het krachtige design van een SUV en de rijeigenschappen van een hatchback geeft hij een nieuwe dimensie aan de luxueuze mobiliteit voor de stad. De UX staat op een volledig nieuw, extra stijf platform met een laag zwaartepunt dat leidt tot extra rijplezier. Er is keuze uit twee geavanceerde aandrijflijnen: de Full Hybrid UX 250h, tevens beschikbaar met vierwielaandrijving, en de UX 200 die voorzien is van een 2.0 liter benzinemotor.  

Europees debuut Lexus RX450hL

De Lexus RX450hL is een variant op de RX met een verlenging van de carrosserie waardoor er een nieuwe derde zitrij is toegevoegd. De RX 450hL is 110 mm langer dan de reguliere RX450h en behoudt het stijlvolle coupé-achtige design. De L-uitvoering biedt luxe ruimte en comfort voor maximaal 7 personen. De tweede zitrij is iets hoger geplaatst waardoor de passagiers op de derde zitrij meer dan voldoende beenruimte hebben. De achterruit is steiler geplaatst waardoor ook de bagageruimte is toegenomen. De laadmogelijkheden zijn flexibel dankzij de volledig (elektronische) neerklapbaarheid van de achterste zitrij. Daarnaast is de achterste zitrij ook 60/40 neerklapbaar. 

Europees debuut Lexus LF-1 Limitless concept

Afgelopen januari maakte de Lexus LF-1 Limitless zijn werelddebuut tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. Tijdens de Autosalon van Genève maakt de concept crossover ook zijn Europese debuut. Het model bevindt zich in de hoogste klasse van de markt en is een concept van de laatste technologieën en innovaties. De LF-1 Limitless kan zowel een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn. Het design van deze concept car komt van CALTY Design Research in Californië. Een superieur comfort voor alle inzittenden staat centraal bij het interieur. Daarnaast voldoet ook de Lexus LF-1 Limitless uiteraard aan alle eisen van de ultieme Japanse gastvrijheid, Omotenashi.  

RC F 10th Anniversary ter ere van het tienjarig bestaan F-sportlabel

Het F-sportlabel van Lexus viert het tienjarig bestaan. Tere eren daarvan toont Lexus tijdens de Autosalon van Genève een RC F Special Edition, genaamd Lexus RC F 10th Anniversary Edition. Deze limited edition uitvoering krijgt standaard het Carbon Pack mee wat betekent dat de motorkap, dak en actieve achterspoiler in koolstofvezel zijn uitgevoerd. Daarnaast is de 10th Anniversary Edition voorzien van de matte lakkleur Nebula Grey. De portiergrepen, spiegelkappen, side skirts en de haaienvin-antenne hebben een matte kleur. De 19-inch velgen zijn echter in hoogglans. Het interieur is in het thema Blue Carbon, met sportstoelen. Deze blauwe kleur is ook terug te zien in de remklauwen. De krachtige V8-motor van de Lexus RC F 10th Anniversary Edition levert 477 pk.