Werelddebuut Toyota RAV4 op New York International Auto Show

Onthulling volledig nieuwe vijfde generatie RAV4

28 Mar, 2018
Werelddebuut Toyota RAV4 op New York International Auto Show
Tijdens de New York International Auto Show is de nieuwe, vijfde generatie Toyota RAV4 onthuld. Wat direct opvalt zijn de robuuste styling-details. In het eerste kwartaal van 2019 is de Europese marktintroductie.

RAV4 meest verkocht SUV ter wereld

De nieuwe Toyota RAV4 kenmerkt zich door de krachtige styling. Het robuuste uiterlijk benadrukt het stoere karakter van 's werelds meest verkochte SUV. De vijfde generatie RAV4 is breder en kent een grotere bodemvrijheid ten op zichte van zijn voorganger. Voor degene die het avontuur zoeken én ook praktische binnenruimte wensen is de nieuwe RAV4 ideaal. 

Verruimd interieur

Met een lengte van 4.600 mm is de nieuwe RAV4 slechts iets langer dan de huidige generatie. Die wielbasis is 30 mm langer terwijl de overhang vóór en achter juist korter zijn. Dit heeft gezorgd voor een ruimer en comfortabeler interieur. Niet alleen de interieurruimte is toegenomen, maar ook de bagageruimte. De breedte is toegenomen met 10 mm tot een totaal van 1.855 mm.  Voor extra flexibiliteit is de RAV4 uitgerust met neerklapbare stoelen achter, een dubbele laadvloer en bagagenetten.

Twee nieuwe aandrijflijnen

Toyota levert de nieuwe RAV4 met een keuze tussen twee nieuwe TNGA-aandrijflijnen. Beide zijn krachtiger én efficiënter dan die van de huidige generatie RAV4. De nieuwe hybride versie betreft een 2.5 liter benzinemotor met een laag verbruik en een bescheiden CO2-uitstoot en moet zorgen voor meer power en een snellere respons. Naast de hybride-variant is de RAV4 ook leverbaar met een nieuwe 2.0 benzinemotor, zowel handgeschakeld als automaat. 

Toyota New Global Architecture platform

Voor het eerst staat de RAV4 op het modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform met een extra laag zwaartepunt. De Toyota C-HR en de nieuwe Auris staan ook op dit nieuwe extra, stijve TNGA-platform. Het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling dragen bij aan de verbeterde rijeigenschappen van de RAV4. Zo ervaart u met de nieuwe RAV4 meer rijplezier, een toegenomen stabiliteit én een beter gasrespons.