Toyota onthult drie elektrisch aangedreven voertuigen op de Tokyo Motor Show 2017

19 Dec, 2017
Toyota onthult drie elektrisch aangedreven voertuigen op de Tokyo Motor Show 2017
Toyota onthult drie nieuwe modellen tijdens de Tokyo Motor Show 2017, die plaatsvindt van 2...

De Toyota Concept-i, Concept-i RIDE en Concept-i WALK zijn ontwikkeld met Al-technologie waardoor deze modellen de bedoeling van de bestuurder leren te begrijpen. Hierdoor dienen ze meer dan ooit als partner in het verkeer.

De Concept-i

De Concept-i heeft 4 zitplaatsen en kan emoties en het niveau van alertheid van de bestuurder inschatten. Dit doet het model door de expressies, de rij-activiteiten en de manier van praten van de bestuurder te interpreteren. Ook vergelijkt deze 4,51 meter lange auto algemene informatie met informatie van individuen. Hiermee maakt de Concept-i een inschatting van de voorkeuren van de bestuurder op basis van herhaalde onderwerpen. Ook kan de Concept-i de bestuurder onderwerpen aandragen die passen bij de gesteldheid van de bestuurder op dat moment. Bovendien kan de auto ook autonoom rijden. De Concept-i schakelt hierop over wanneer een bestuurder zich in een gevaarlijke of stressvolle situatie bevindt en de auto kan de bestuurder wakker houden wanneer hij of zij zich slaperig voelt door de vijf zintuigen te stimuleren. 

De Concept-i RIDE

De Concept-i RIDE biedt voor iedere bestuurder mobiliteit, zo ook voor rolstoelgebruikers en ouderen. Deze 2-persoons stadsauto is namelijk uitgerust met vleugeldeuren die tot ver in het dak openen en een elektrische bestuurdersstoel die naar de deuropening schuift zodat gebruikers gemakkelijk kunnen instappen. Ook kan een rolstoel gemakkelijk in de auto worden ingeladen waardoor een rolstoel achterin meegenomen kan worden. Het stuur en de pedalen in de Concept-i RIDE zijn vervangen door een joystick. Tijdens het rijden bevindt de bestuurdersstoel zich in het midden van de auto.

De Concept-i WALK

De Toyota Concept-i WALK is een elektrisch aangedreven futuristische step die net zo weinig ruimte inneemt als een voetganger. Ook zitten er sensoren in de handgrepen om gesprekken met de bestuurder en andere data te laten binnenkomen. Op die manier leidt de Concept-i WALK zijn bestuurder veilig naar zijn bestemming. Als de Concept-i WALK tijdens het rijden gevaar opmerkt, waarschuwt hij de bestuurder en neemt-ie automatisch maatregelen dit te mijden. Het model is stabiel door de toepassing van drie wielen en een variabele wielbasis. De elektrische actieradius bedraagt 10-20 kilometer. Het doel van de Toyota Concept-i WALK is een voertuig bieden dat gebruikt kan worden voor korte ritten en in samenhang met andere vervoersfaciliteiten.