Toyota introduceert nieuwe modellen op de IAA Frankfurt Motorshow

19 Dec, 2017
De IAA Frankfurt Motor Show 2017 is in volle gang. Ook Toyota presenteert nieuwe modellen op dit evenement.

De IAA Frankfurt Motor Show 2017 is in volle gang. Ook Toyota presenteert nieuwe modellen op dit evenement. Zo introduceert Toyota de C-HR Hy-Power Concept en de Auris Touring Sports Freestyle

De krachtige C-HR Hy-Power Concept

Nog krachtiger, individualistischer en nog mooier. Dat is de C-HR Hy-Power Concept, een wagen met hybride aandrijflijn. Het uitgangspunt van Toyota is om het design van de auto meer onderscheidend te maken. Het rijplezier staat hierbij centraal. Het design is ontworpen door ED² met oog voor detail. Het model is voorzien van matzilveren carrosseriekleur 'Dark Carbon' en accenten in hoogglanszwart en donker chroom. Verder is de auto voorzien van opvallende oranje accenten in de kleur 'Burning Orange'.

Ook het interieur van de C-HR Hy-Power Concept is onderscheidend. Dit model is namelijk voorzien van zwart leder met oranje accenten. Zo heeft deze auto namelijk oranje zittingen en hoofdsteunen. De scherpe diamantvorm maakt deze uitvoering herkenbaar. De hoofddesigner van ED², Lance Scott, Wilde een frisse en originele uitstraling geven aan de C-HR Hy-Power Concept. Hierbij is gebruik gemaakt van nieuwe kleuren en materialen en is de nadruk gelegd op de unieke lijnen van het model.

De Auris Touring Sports Freestyle is stoer en robuust

Een zwarte grille, wielkastbeschermers en sideskirts, dat heeft de nieuwe Auris Touring Sports Freestyle. Deze eigenschappen maken deze gelimiteerde uitvoering onderscheidend. De onderzijde van de voor- en achterkant hebben een beschermingsplaat in aluminiumkleur. Verder is deze Auris voorzien van een ruime bagageruimte en 17-inch lichtmetalen velgen in pianozwart en zilver. De spiegelkappen zijn zilverkleurig. De Auris Touring Sports Freestyle is vanaf december 2017 leverbaar.

De Yaris GRMN: uniek, snel en krachtig

De Toyota Yaris GRMN die eerder al verscheen op de Autosalon van Genève in maart 2017, is nu ook weer te aanschouwen op de IAA Frankfurt Motor Show. Deze pure 'hot hatch' is geinspireerd op de Yaris WRC waarmee Toyota meedoet aan het wereldkampioenschap rally (World Rally Championship, WRC). De Yaris GRMN is voorzien van een 1,8-liter benzinemotor met supercharger. Hiermee is het model uniek in zijn klasse.

Het design van de Yaris GRMN laat ook zien dat het model power heeft. Deze uitvoering is dan ook uitgerust met een Torsen Limited Slip Differerntieel en speciale schokdempers. Deze auto ligt 24 millimeter dichter op de weg dan reguliere uitvoeringen en staat op 17-inch lichtmetalen BBS-wielen, bekend vanuit de autosport. De auto is 3-deurs en is uitgevoerd in de kleuren van Toyota GAZOO Racing. Er zijn slecht 400 exemplaren voor Europa aanwezig.