Toyota Prius Plug-in Hybrid is enige echte ‘Green Machine’

19 Dec, 2017
De Toyota Prius Plug-in Hybrid is de enige echte 'Green Machine'. Dit model krijgt een maximale milieuscore van 5 sterren in ADAC Eco Test.

Prius Plug-in Hybrid de nummer 1

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is de grote nummer 1 als het gaat om milieuvriendelijkeheid. De Prius Plug-in Hybrid werd namelijk als enige plug-in auto beloond met de maximale milieuscore van 5 sterren en een uitzonderlijk goede score van 47 milieupunten in de meest recente ADAC Eco Test. De Toyota wordt daardoor dan ook de enige echte 'Green Machine' genoemd. 

De Toyota Prius Plug-in Hybrid scoort ook een stuk hoger dan de nummer 2. Zo behaalde de runner-up slechts 2 sterren en 30 milieupunten in de test. Dat is een beduidend minder hoge score dan de Toyota Prius Plug-in Hybrid met maar liefst 47 van de 50 milieupunten en 5 sterren.

De kracht van de Prius Plug-in Hybrid

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is uitgerust met een efficiënte 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 90 kW (122 pk). In druk en stedelijk verkeer rijdt de meest innovatieve Prius van nu zoveel mogelijk elektrisch. Hij kan circa 50 kilometer volledig elektrisch rijden; geschikt voor het meeste woon-werkverkeer. Bovendien is de Prius Plug-in Hybrid leverbaar met een Solar roof – een zonnepaneel op het dak – en kan hij dus zelfs op zonne-energie rijden.

De Prius Plug-in Hybrid levert een belangrijke bijdrage aan Toyota’s ambitieuze milieudoelstelling ‘Environmental Challenge 2050’. Een onderdeel hiervan is om de CO2-emissies van Toyota modellen met 90 procent ter verlagen in vergelijking tot het jaar 2010. Het hybride aanbod van Toyota in Nederland bestaat inmiddels uit 8 modellen waaronder de populaire crossover Toyota C-HR en nieuwste generatie Yaris.