Binnen 3 seconden naar de 100 km/h in een C-HR

19 Dec, 2017
Binnen 3 seconden naar de 100 km/h in een C-HR
C-HR met 600 pk iemand?

C-HR maakt gehakt van supercars

Vanaf nu kunnen we de Toyota C-HR in één adem noemen met de Porsche 911 GT3 RS, McLaren 650S Spyder en Nissan GT-R Nismo. De crossover heeft namelijk een versie met 600 pk

Ter verduidelijking van hoe absurd bovenstaand rijtje is: de Porsche haalt 310 km/uur, de Britse McLaren doet 333 km/uur en de Nissan schopt het tot wel 315 km/uur! Serieus snelle jongens dus! Maar er is er nog eentje sneller.. Het is een Crossover, het is een toyota, het is de C-HR. ja, u hoort het goed!

Ruim 600 pk

Het gaat natuurlijk niet over de al sportieve C-HR die bij de lokale Louwman dealer staat. We hebben het hier over de Toyota C-HR R-Tuned welke samen met DG-spec is gerealiseerd. Bedacht en ontwikkeld door Toyota Amerika. Dit speciale exemplaar heeft een handbak, race onderstel, speciale remmen, en aerodynamische upgrades. 

Deze raket van een Toyota heeft op het Willow Springs International Raceway in Californië het asfalt aan gort gereden. Dat bleek wel uit de rondetijden die de C-HR daar neerzette. Deze waren vele malen sneller dan van de eerder genoemde sportauto’s. En ja, hier zijn beelden van! De 2,4-liter viercilinder benzinemotor van de Toyota C-HR is onder andere opgevoerd met een gigantische GTX3076R Gen II turbo van Garrett.

Snelste crossover ter wereld?

De C-HR R-Tuned is in samenwerking met DG-Spec, een tuner uit Californië, ontwikkeld. DG-Spec maakt vaker van dit soort high-performance auto's. De uitgelezen partner om samen mee te onderzoeken of de Toyota zich ook buiten zijn natuurlijke habitat op zijn gemak voelt, het circuit. De reguliere C-HR is al opvallend sportief voor een crossover. De Toyota C-HR bleek zich uitzonderlijk goed te gedragen op het circuit. De C-HR R-Tuned is waarschijnlijk de snelste crossover ter wereld! In nog geen 3 seconden haalt hij de 100 km/uur!Jammer, maar helaas

De R-Tuned versie van de C-HR stond van 31 oktober tot 3 november op de autobeurs SEMA in Las Vegas. Helaas voor ons is de C-HR R-Tuned een conceptcar, hij gaat dus niet in productie. Maar niet getreurd, een (niet getunede) C-HR rijden is geen probleem! Gewoon even binnenlopen bij de dichtstbijzijnde louwmanvestiging.