Lexus RC

Elegante coupé.

  • Direct naar:
  • Specificaties
  • RC 300h
  • RC F
  • Aanbod

De RC

De Lexus RC – voluit Radical Coupe – is één van de nieuwe eyecatchers van Lexus. De coupé deelt DNA met zowel de nieuwe, krachtig getekende IS-serie als met de royale GS-serie. De RC is een schitterend gelijnde coupé met een uitgesproken sportief design.

De coupé is geleverd in twee motoriseringen: de RC 300h en de extreme RC-F met maar liefst 464 pk uit een 5.0 liter V8.

Ontdek ons aanbod occasions van deze sportieve Lexus.
Bekijk het aanbod
477 PKVermogen
520 NmKoppel
4,3 secondenAcceleratie 0-100 km/h
Specificaties gebaseerd op de Lexus RC F.
De RC

RC 300h

De Lexus RC 300h wordt aangedreven door een 2.5 liter benzinemotor gekoppeld aan een krachtige elektromotor. Dit resulteert in een soepele, krachtige aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van 223 pk.

Schitterende lijnen

Het exterieur van de RC is verfijnder en scherper dan ooit. De Lexus RC is sportief, elegant en het design is geïnspireerd op dat van de LC Coupé. Zo levert deze sportcoupé adembenemende prestaties en heeft het ook nog eens een krachtig design dat direct opvalt.

Veiligheid

Met het nieuwe Lexus Safety System + beschikt de RC over een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en hulpsystemen. Voorbeelden daarvan zijn onder meer het Pre-Collision System met voetgangersherkenning, Lane Departure Alert met Lane Tracing Assist, Automatic High Beam, Dynamic Radar Cruise Control en Road Sign Assist.

Hoogwaardige afwerking

Het interieur van de Lexus RC biedt u maximaal rijplezier. Het model is voorzien van hoogwaardige materialen waarbij tot in detail gebruik is gemaakt van het Lexus Takumi vakmanschap.  Tevens geeft het model een rustgevende sfeer door de aangename sfeerverlichting die van onderaf zacht licht geeft.

RC F

Hoogwaardige techniek en bizarre prestaties in een fabelachtige sportauto. Dat is hoe de indrukwekkende Lexus RC F zich het beste laat omschrijven. Voorzien van een glorieuze V8-motor, short shift 8-trapsautomaat, een zelf in te stellen Torque Vectoring Differential, G-krachtenmeter, een hoogwaardig sportonderstel en perfect passende sportstoelen is niets gelogen over deze fabelachtige sportauto van Lexus.

Krachtige uitstraling

Het agressieve design van de Lexus RC F komt tot uiting door onder meer de 'spindle grille' aan de voorzijde en de uitgesproken motorkap met luchtinlaat. Het geheel oogt opvallend breed en maakt de RC F een imposante verschijning.

5.0 liter V8

Zijn krachtige uitstraling maakt hij ook zeker waar. Voor de RC F is de krachtigste V8-motor ooit ontwikkeld. Deze 5.0-liter motor biedt u een vermogen van maar liefst 351 kW (ofwel 477 pk) bij 7.100 t.p.m. Dit vermogen is haalbaar dankzij een close ratio Sports Direct Shift 8-trapsautomaat. De topsnelheid bedraagt 270 km/h.

Uitdagend interieur

Het interieur sluit naadloos aan op de krachtige uitstraling van de buitenzijde. Het instrumentarium, het stuurwiel, de sportstoelen en de pedalen zijn speciaal ontwikkeld voor de Lexus RC F. De nadruk ligt hierbij op gebruiksvriendelijkheid en de bestuurder. De sportstoelen zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk steun geven aan het lichaam van de bestuurder tijdens lange en stevige ritten.

Vind uw Lexus RC

Bij Louwman.

Mogelijk interessant voor u:

300h F SPORT Line
2016 / Hybride / 76.299 km
€ 34.950
300h F SPORT Line Limited
2017 / Hybride / 149.797 km
€ 29.950
300h F Sport Line
2018 / Hybride / 30.001 km
€ 39.950
300h F Sport Line Limited
2019 / Hybride / 77.128 km
€ 43.990