Lexus RC F

Hoogwaardige techniek en bizarre prestaties in een fabelachtige sportauto

Voor de echte snelheidsduivels onder ons is er nu de ultra sportieve Lexus RC F. Voorzien van een glorieuze V8-motor, short shift 8-trapsautomaat, een zelf in te stellen Torque Vectoring Differential, een interieur voorzien van de allernieuwste snufjes zoals een touchpad, G-krachtenmeter, een hoogwaardig sportonderstel en perfect passende sportstoelen is niets gelogen over deze fabelachtige sportauto van Lexus. 

v.a. € 139.995,-

De krachtigste V8 ooit

Voor de RC F is de krachtigste V8-motor ooit ontwikkeld. Deze 5.0-liter motor biedt u een vermogen van maar liefst 351 kW (ofwel 477 pk) bij wel 7.100 t.p.m. Dit vermogen is haalbaar dankzij een close ratio Sports Direct Shift 8-trapsautomaat. De nieuwe V8-motor is hiermee de vervanger van de welbekende Lexus IS F motor. Zo'n 12% meer vermogen dankzij onder meer nieuwe lichtere cilinderkoppen. Daarnaast zijn de kleppen van titanium en is het uitlaatsysteem verbeterd. En als we het dan over snelheid hebben? De Lexus RC F heeft een begrensde topsnelheid van 270 km/uur, waarmee hij in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/uur is.

De RC F is geïnspireerd op zijn broertje de Lexus RC 300h, die eind vorig jaar al gepresenteerd werd op de Tokyo Motor Show. Ondanks de overeenkomsten blijkt de distinctie tussen de RC en de RC F ook zeker zichtbaar. Hiermee bedoelen we niet alleen het design, maar ook hetgeen wat zich onder de motorkap bevindt.

Lexus RC F blue
Lexus RC F blauw
Lexus RC F op circuit
Lexus RC F oranje op circuit
Lexus RC F oranje achterzijde
Lexus RC F grijs
Lexus RC F rijdend
Lexus RC F wit
Dat er gas mag worden gegeven met deze Lexus RC F moge duidelijk zijn. Buiten zijn ongekende snelheid scoort de RC F ook nog eens hoog op het gebied van zuinigheid. Zo kan de V8 continu schakelen tussen de reguliere viertakcyclus en de zuinige Atikinson-cyclus. Wat tevens bijzonder is aan deze 'performance car' is dat hij uitgerust is met het Torque Vectoring Differential systeem, ofwel een auto met achterwielaandrijving en de motor voorin.

De looks

Het agressieve design van de Lexus RC F komt tot uiting door onder meer de 'spindle grille' aan de voorzijde en de uitgesproken motorkap met luchtinlaat. Daarnaast zal er tevens de keuze zijn uit drie soorten 19-inch lichtmetalen wielen. Deze ultra lichte aluminium wielen zullen te verkrijgen zijn in een standaard 10-spaaksdesign, een vijf keer dubbele spaken Luxury Edition en een Carbon Edition met twee lagen van tien spaken.
Lexus RC F dashboard
Lexus RC F tellers
Lexus RC F interieur
Lexus RC F V8 power
Lexus RC F engine
Lexus RC F techniek
Het interieur sluit hier naadloos op aan. Het instrumentarium, het stuurwiel, de sportstoelen en de pedalen zijn speciaal ontwikkeld voor de Lexus RC F. De nadruk ligt hierbij op gebruiksvriendelijkheid en de bestuurder. De sportstoelen zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk steun geven aan het lichaam van de bestuurder tijdens lange en stevige ritten. Maximaal comfort in een maximale sportauto dat is wat de Lexus RC F uitstraalt. Uiteraard mogen ook technische hoogstandjes zoals het Mark Levinson audio systeem, de elektrostatische temperatuur regelunit, een Multi-Informatie Display en oplichtende snelheidsmeter niet ontbreken.

Bekijk hem zelf!

We zijn heel blij om te kunnen zeggen dat we deze unieke RC F in onze showroom hebben staan te schitteren in onze showrooms. U komt hem toch ook zelf bekijken?

Heeft u vragen over de RC F, wilt u een brochure aanvragen, een proefrit maken of een offerte laten opstellen, neem dan contact ons op.

Maak een proefrit    Vraag een offerte aan

Prestaties & maten

Tankinhoud
66 liter
Acceleratie 0-100 km/u
4,5 sec
Verbruik snelweg
7,8 L/100km
CO2 uitstoot
251 gr/km
Topsnelheid
270 km/u
Verbruik stad
16,1 L/100km
Verbruik gecombineerd
10,8 L/100km
Energielabel
Energielabel G
4.705mm
 
2.730mm
 
1.390mm
 
2.070mm