V10 power, de Lexus LFA

Een supersportauto met verbluffende prestaties

In 2010 zag de Lexus LFA het levenslicht. Deze supersport auto heeft alles, maar dan ook alles, in huis om een indrukwekkende prestatie op de weg te leveren. In combinatie met een uit lichtgewicht carbonfiber vervaardigde carrosserie staat de indrukwekkende, met de hand gebouwde V10 motor garant voor superieure en toegankelijke prestaties. Geniet u even mee van deze fantastische raceauto? Voor vragen of meer informatie over de Lexus LFA kunt u terecht bij onze verkoopadviseurs.

Eindeloos accelereren


Met gierende banden op de openbare weg of op het circuit. Het maakt voor de Lexus LFA niet uit, want met deze auto moet u snelheid maken wetende dat hij in 3,7 seconden aan de 100 km/u zit. Onuitputtelijk om eindeloos mee te racen. De Lexus LFA zal nooit vervelen en met een topsnelheid van maar liefst 325 km/u geeft deze auto een nieuwe dimensie aan de supersportauto voor de 21e eeuw.

Slechts 500 exemplaren

De LFA is de supersportauto voor de echte autosport liefhebber. De productie van de LFA was beperkt. Zo zijn er slechts 500 exemplaren in de wereld. Hierdoor is iedere LFA wel een absoluut technisch meesterwerk te noemen. De LFA is niet zomaar gebouwd. Sterker nog de LFA dient vandaag de dag als bakermat voor de ontwikkeling van andere nieuwe Lexus modellen. Daarnaast is de LFA tevens het resultaat geweest van tien jaar streven naar pefectie door een team aan getalenteerde ontwerpers en technici van Lexus.
Lexus LFA Tokyo Edition wit voorzijde
Lexus LFA Tokyo Edition wit achterzijde

Onder de motorkap

Lexus LFA Tokyo Edition Motor
De LFA is uitgerust met een handgebouwde, atmosferische V10 motor. Een leuk weetje is dat de toeren van deze motor bouwen zichzelf zo snel opbouwen dat een normale analoge toerenteller deze snelheid niet eens bij kan houden. De V10 motor is daarnaast gekoppeld aan een zestraps sequentiele automatische versnellingsbak.

Buiten dat klinkt de LFA net zo imposant als dat hij presteert. Hoe dat komt? Het Lexus enigneering team heeft een aantal uniek gevormde ribben in het inlaatspuitstuk gebouwd. In de video hierboven kunt u het geluid nog eens ervaren.

Het in- en exterieur

De cockpit van de LFA is bijzonder laag en net als de motor volledig met de hand afgewerkt. Uiteraard is het volledige interieur en instrumentarium gemaakt van fijne materialen. Bijzonder is de TFT-display waarop de digitale toerenteller wordt weergegeven. 

Het exterieur is niet alleen esthetisch nog fraaier gemaakt, maar ook lichter en stijver. Door de keuze voor Carbon Fibre Reinforced Plastic konden vormen en welvingen worden ontwikkeld die met een metalen carrosserie niet mogelijk waren geweest. Kortom er mag met recht worden gezegd dat de Lexus LFA een inventief meesterwerk is.
Lexus LFA Tokyo Edition interieur
Lexus LFA Tokyo Edition toerenteller
Lexus LFA Tokyo Edition spoiler
Lexus Tokyo Edition uitlaat
Lexus LFA Tokyo Edition velgen