De nieuwe Lexus LC

Sensationele prestaties in een luxueuze coupé

De Lexus LC onderstreept het begin van een nieuw tijdperk voor Lexus. Grensverleggende prestaties styling en vakmanschap wordt gecombineerd met technische expertise en een uitgesproken design. Dit alles komt samen in de nieuwe Lexus LC. Hij is nu te bewonderen bij onze Lexus-vestigingen!

Maak een proefrit  Vraag een offerte aan

Expressief design

Het ontwerp van de LC is geïnspireerd door het veelgeprezen LF-LC concept die in 2012 gepresenteerd werd door Lexus. De indrukwekkende LC onderscheidt zich met zijn vloeiende lijnen, lag daklijn en brede schouders. De voorzijde springt direct in het oog. De kenmerkende Lexus spindle grille is terug te zien met zeer slanke LED-koplampen. Ook de achterlichten zijn voorzien van LED en zorgen voor een uniek lichteffect. Standaard staat de LC 500(h) op 20-inch lichtmetalen velgen maar 21-inch is ook een mogelijkheid.

Het koetswerk van de luxueuze coupé is een combinatie van aluminium en koolstofvezel. Zo bestaat de achterklep uit glascomposiet en koolstofvezel. Terwijl een aluminium motorkap en zijschermen bijdragen aan het lage zwaartepunt. Door het gebruik van deze materialen wordt het gewicht verlaagd en de stijfheid van de auto verhoogd. Dit zorgt voor een nóg scherper en beter stuurgedrag.

Dynamic Luxury

Het gevoel van luxe en performance wat het exterieur u geeft, ontbreekt zeker niet in het interieur. Het leer van het middenconsole en dashboard is volledig met de hand gestikt door de ervaren Takumi vakmensen. Dit geeft gelijk aan met hoeveel perfectionisme het interieur is afgewerkt. Met meer dan 20 jaar ervaring zorgen zij voor de ultieme ervaring van luxe zodat u kunt genieten van de overweldigende prestaties.

Het grote ronde display in het instrumentenpaneel van de LC is geïnspireerd door de LFA.  Het nieuwe multimediasysteem is voorzien van verder verbeterde en snellere software, waardoor het gebruiksgemak vergroot wordt. Inzittenden genieten daarnaast ook van een uniek geluidservaring dankzij het standaard aanwezig Mark Levinson Premium Surround System.

Unieke rijeigenschappen

De nieuwe achterwielaandrijving symboliseert het nieuwe tijdperk dat Lexus tegemoet gaat. Rijdynamiek en verfijning stonden centraal tijdens de ontwikkeling van deze supercar. De LC 500 maakt als eerste Lexus gebruik van een geheel nieuw platform en de overige modellen zullen uiteraard het vlaggenschip volgen. Net als bij de LC word voor hen de basis met de motor voorin en de aandrijving vanuit de achterwielen.

De aandrijving wordt via een nieuw ontwikkelde 10-trapsautomaat naar de achterwielen. De schakeltijden zijn vergelijkbaar met een transmissie met dubbele koppeling. Mede hierdoor heeft de LC ongekende prestaties voor een 2+2 coupé van dit kaliber. De LC 500  minder dan 4,5 seconden om van 0 tot 100 km/uur te accelereren.

Nieuwe Lexus LC 500h interieur 2017
Nieuwe Lexus LC 500 interieur 2017
Nieuwe Lexus LC 500h blauw achterzijde 2017
Lexus LC 500 rood achterzijde 2017
Lexus LC 500h wit bovenkant 2017

LC 500 met de krachtigste Lexus V8 ooit!

Lexus LC 500 achterzijde rood
De Lexus LC 500 wordt aangedreven door een 5,0-liter V8 benzinemotor die we kennen van de RC F en GS F. De achtcilinder staat bekend om zijn soepele en lineaire vermogensafgifte en karaktervolle sound. De meest krachtige V8-motor van Lexus is volledig uit aluminium vervaardigd en levert 477pk / 351kW en een koppel van 530 Nm.
  • 5,0 liter V8 motor
  • ’s Werelds eerste 10-traps Direct Shift automatische transmissie
  • 477 pk en 540 Nm
  • Acceleratietijd: 0-100 km/u in minder dan 4,5 seconden

LC 500 Hybrid

Lexus LC 500h Hybrid achterzijde blauw
Lexus staat bekend om zijn vooruitstrevende techniek, zeker op het gebied van hybride aandrijflijnen. De Lexus LC is er daarom ook als LC 500h uitvoering. De hybride variant is er voorzien van een Multi Stage Hybrid aandrijflijn met een 3.5-liter V6 benzinemotor die 354 pk produceert. Met deze unieke combinatie biedt u zowel comfort als prestaties. Zoals u van een Lexus hybride gewend bent zorgt deze aandrijflijn voor een efficiënt brandstofverbruik en lage CO²-uitstoot.
  • 3,5 liter V6 benzinemotor
  • ’s Werelds eerste 10-traps Multi Stage Hybrid transmissie
  • Krachtige elektromotor met Lithium-ion batterij
  • Acceleratietijd: 0-100 km/u in minder dan 4,5 seconden
Lexus LC 500 2017 geel Autosalon van Geneve
Lexus LC 500 achterzijde geel LC 500h voorzijde wit 2017 Geneve
Lexus LC 500 geel Autosalon van Geneve zijkant 2017
Interieur Lexus LC 500 Autosalon van Geneve
Interieur Nieuwe Lexus LC 500 Autosalon Geneve

LC Launch Edition

Tijdens de Autosalon van Genève vorig jaar maakte de nieuwe Lexus LC 500(h) zijn werelddebuut. Dit jaar was de nieuwe Lexus LC wederom in Genève te bewonderen. Dit keer de Launch Edition in onder meer de carrosseriekleur F White en interieurkleur Breezy Blue. De nieuwe LC 500(h) Launch Edition staat op 21-inch lichtmetalen velgen en van dit collectors items worden er slechts 50 wereldwijd geproduceerd, waarvan slechts één exemplaar beschikbaar is voor Nederland.

Voorraad Lexus LC