Lexus ES

De Lexus ES 300h komt voor het eerst naar Europa. De geheel nieuwe ES is komt nu, als zevende generatie, voor het eerst naar Europa waardoor ook u nu kunt genieten van de unieke beleving in rijplezier, design, luxe en innovatie technologie die het nieuwe Lexus model u te bieden heeft. Het model wordt leverbaar als Lexus ES 300h en ES F SPORT.

Design

Het gedurfde design van de nieuwe Lexus ES is compleet in lijn met de designtaal van Lexus. Het nieuwe model van Lexus combineert het elegante profiel van een coupé met de ruimte en de verfijnde luxe van een sedan uit het topsegment. De ES is lager, breder en slanker geworden. Daarmee biedt deze premium sedan de grootste beenruimte in zijn klasse en extra veel ruimte voor passagiers.

De Lexus ES ontwikkeld op een compleet nieuwe platform genaamd Global Architecture – K (GA-K). Dankzij dit platform heeft Lexus de grenzen van het design in het premium middensegment kunnen op zoeken. De nieuwe ES onderscheidt zich met een scherp aflopende daklijn waardoor een dynamische en vloeiend silhouet ontstaat. De achterzijde heeft een strakke en scherp gesneden uitstraling, met LED achterlichten rond de spatborden lopen. Het kleurenpallet bestaat uit 12 kleuren, met de tinten Ice Ecru (beige) en Sunlight Green (groen) als nieuwe kleuren. De exclusieve kleuren Sapphire Blue en F White zijn voorbehouden aan de Lexus ES F Sport.
achterkant lexus es
Lexus es zijkant

Interieur

interieur es
Chief Designer Yasuo Kajino en zijn team hebben voor het interieur de Lexus Future Interior Concept als uitgangspunt genomen. Dit betekent dat het dashboard volledig op de bestuurder is gericht in combinatie met ruime comfortabele zitplaatsen. De centrale display, het instrumentenpaneel en de head-up display zijn in het directe zicht van de bestuurder geplaatst. Een optioneel navigatiesysteem met uitgebreide online diensten zorgt voor de moderne connectiviteit. Het navigatiesysteem bestaat uit een 12,3 inch multimedia display en een tweede generatie Remote Touch bedieningsinterface. Het systeem beschikt over spraakbesturing in combinatie met een mobiele assistent waarmee de bestuurder volledig handsfree zijn smartphone kan bedienen.

Prestaties

Volgens Chief Engineer Yasuhiro Sakakibara is deze nieuwe generatie van de ES ontwikkeld met oog op een significant hoger prestatiepotentieel dan al zijn voorgangers. Het technische team dat verantwoordelijk was voor het chassis heeft dan ook gezocht naar een aangenaam voorspelbaar weggedrag, gecombineerd met een snelle respons op elke actie van de bestuurder. "We willen dat elk type bestuurder achter het stuur van de ES een gevoel van volledige controle heeft", aldus Yoshiaki Ito, testrijder voor de ES. "Dat vraagt om een comfortniveau dat verder gaat dan alleen soepele rijeigenschappen.”