Toyota Mirai

Rijden op waterstof. Een nieuwe mijlpaal in duurzame mobiliteit

Rijden op stroom? In 1997 introduceert Toyota haar Full Hybrid Prius, die wordt voortbewogen middels een elektromotor en een verbrandingsmotor. Met de Full Hybrid technologie wordt op dat moment een enorme stap gemaakt in de richting van duurzame mobiliteit. Ruim 15 jaar later, op 18 - 11- 2014,  weet Toyota opnieuw een mijlpaal neer te zetten in de duurzame mobiliteit met de Toyota Mirai. Een auto volledig aangestuurd op waterstof. Op deze pagina vindt u dan ook alles over deze innovatieve Fuel Cell Mirai.

Plan een proefrit in de Mirai  Vraag een offerte aan

Toyota Fuel Cell System

Een nieuw tijdperk is met de komst van de 'Mirai' aangebroken. Niet voor niets betekent 'Mirai' in het Japans toekomst. Het uitgangspunt is een tijdperk waarbij mobiliteit, duurzaamheid en rijplezier samensmelten.
De grootste verandering bevindt zich onder de motorkap met het innovatieve Toyota Fuel Cell Systeem (TFCS). In combinatie met de al bekende Full Hybrid techniek heeft Toyota de brandstofcel techniek van concept tot product weten door ontwikkelen. Het resultaat mag er zijn, want de auto op waterstof is uiterst efficiënt en stoot geen enkele CO2, dan wel andere stoffen die schade aan de luchtkwaliteit kunnen aanbrengen, meer uit. Uit de uitlaat komt niet meer dan waterdamp.
toyota mirai 2015 modern thuis blauw
toyota mirai 2015 zilver brandstof waterstof hydrogen
Toyota mirai 2015 motor engine
toyota mirai 2015 interieur lederen bekleding dashboard
Toyota Mirai 2015 achterbank
Drie nieuwe componenten in de Fuel Cell Mirai
Toyota is hard bezig geweest om de motor volledig zelf te kunnen ontwikkelen. Na jarenlang onderzoek en veel testen zijn ze er in geslaagd een eigen waterstof auto te produceren. Het meest bijzonder aan de Mirai zijn de drie volledig door Toyota ontwikkelde componenten, die het rijden op waterstof mogelijk maken. Het eerste aspect is de 'Fuel Cell Stack', waarin waterstof wordt omgezet in elektricitieit. Doordat men het voor elkaar heeft gekregen om de Fuel Cell Stack te ontdoen van de luchtbevochtiger is dit component kleiner, lichter en goedkoper om te maken. Een tweede innovatie is de Fuel Cell Boost Converter. Hiermee wordt de spanning uit de Fuel Cell Stack 'opgepompt' naar zo'n 650 volt. Mede hierdoor kunnen elektromotoren en de Fuel Cell Stack kleiner en goedkoper worden geproduceerd. De derde innovatie heeft te maken met de hogedruk waterstoftanks. Deze tanks bestaan onder andere uit met koolstof versterkt kunststof. Hierdoor is het mogelijk om waterstof veilig op te slaan onder een druk van wel 70 MPa (ongeveer 700 bar). Dit beperkt de omvang van de tanks waardoor een Mirai er twee aan boord kan hebben. Zeer efficiënt dus. 

De next-generation Toyota

toyota mirai 2015 achterzijde blauw
Naast de techniek is de Toyota Mirai ook in een volledig nieuw jasje gestoken. Het design oogt futuristisch, strak en dynamisch. De auto is zo getekend, dat het lijkt alsof de Mirai door het water snijdt. Buiten dat blijkt de Mirai buitengewoon goed te rijden. Deze auto is niet alleen stil, maar ook enorm krachtig dankzij de koppelrijke aandrijflijn. In het interieur zien we een instrumentarium met HD TFT scherm terug. Verder is de Mirai van alle luxe voorzien zoals airconditioning, stoelverwarming en elektrisch verstelbare stoelen.

Net als bij de huidige Toyota modellen is ook bij de Mirai goed nagedacht over veiligheidsvoorzieningen. De Fuel Cell auto beschikt net als zijn voorgangers over een breed palet aan veiligheidsvoorzieningen afkomstig uit het Toyota Pre-collision System.

Nu laat de Mirai in Nederland nog even op zich wachten. Bent u wel geïnteresseerd in duurzaam auto rijden? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan nieuwe en gebruikte hybrides.