Suzuki Across

De ruime en sportieve SUV met een zeer efficiënte Plug-in Hybrid-aandrijflijn.

Ontdek de Suzuki Across: een robuuste, ruime en sportieve SUV met geavanceerd Plug-in Hybride systeem en E-four vierwielaandrijving. Het splinternieuwe topmodel van Suzuki is leverbaar vanaf € 65.000,-. 
  • Uitgebreide standaarduitrusting
  • Lage CO2-uitstoot van 22 g/km
  • Plug-in Hybrid
Plan een proefrit in de Across  Vraag een offerte aan

Standaard zéér compleet uitgerust

Suzuki Across interieur
Het nieuwe topmodel van Suzuki is uiteraard standaard voorzien van een zeer rijke uitrusting. De Acros is standaard uitgerust met onder meer LED-verlichting, automatische airconditioning, 19 inch lichtmetalen velgen en een 9 inch touchscreen met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto. Ook het Suzuki Safety System Pro is standaard, met onder meer Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Road Sign Assist (RSA), Lane Tracing Assist (LTA), Blind Spot Monitor (BSM), Pre-Collision System (PCS) en Rear Crossing Traffic Alert (RCTA).

Suzuki Across is te bestellen in zes verschillende exterieurkleuren: White Pearl Crystal Shine, Silver Metallic, Attitude Black Mica, Sensual Red Mica, Gray Metallic en Dark Blue Mica.

Plug-in Hybrid

De Suzuki Across combineert het beste van twee werelden: aansprekende prestaties en een zéér laag gecombineerd verbruik. De Plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een krachtige elektromotor én een 2,5 liter viercilinder benzinemotor. Dankzij de elektromotor profiteert u van een fors koppel bij lage snelheden, terwijl de benzinemotor zorgt voor een soepele acceleratie bij hogere snelheden. 
Het maximaal systeemvermogen bedraagt 225kW (306pk), wat resulteert in een soepele acceleratie van 0-100km/h in slechts 6,0 seconden. Tegelijkertijd is de C02 uitstoot met gemiddeld slechts 22 gram per kilometer extreem laag voor een auto van dit formaat. Wanneer de 18,1 kWh lithium ion-accu volledig is opgeladen kan de Suzuki Across tot 75 kilometer achter elkaar volledig elektrisch afleggen, meer dan voldoende voor het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in Europa van ongeveer 50 kilometer.

E-Four vierwielaandrijving

Suzuki Across wit
De Suzuki Across beschikt standaard over het geavanceerde E-Four vierwielaandrijvingsysteem. Dit systeem biedt bestuurders echte 4x4-prestaties met behoud van een zeer gunstig brandstofverbruik. Een onafhankelijke 40 kW-elektromotor stuurt de achterwielen aan. In combinatie met de aandrijflijn op de voorwielen kan de koppelverdeling voor:achter van 100:00 tot 20:80 worden geregeld. Voordelen van dit systeem zijn onder meer verbeterde stabiliteit tijdens het wegrijden op gladde oppervlakken, zoals besneeuwde wegen en zeer zeker weggedrag tijdens bochten op verschillende wegdekken.

Ook beschikt de Suzuki Across over een Trail Mode, een automatische limited-slip differentieelregeling die zorgt voor de best mogelijke grip en controle op gladde oppervlakken. Het systeem werkt door de remmen in te schakelen op de wielen die grip beginnen te verliezen en het koppel vervolgens te sturen naar de wielen die grip behouden. De functie past ook het gas- en transmissiepatroon aan om het voertuig in beweging te houden. Dit, in combinatie met de bodemvrijheid van 190 millimeter, maakt de auto ook geschikt voor avonturen over ruiger terrein.