Home Onderhoud Banden Zomerbanden

Zomerbanden van Louwman Peugeot

Zomerbanden
 

Zomerbanden van Louwman Peugeot

Kies voor zomerbanden van Louwman tijdens de zomermaanden

Ook in de zomer zijn de juiste banden erg belangrijk. Zomerbanden zijn gemaakt voor temparaturen boven de 7 graden Celsius. Zomerbanden hebben een hardere rubbersamenstelling dan winterbanden en zorgen voor meer grip in de warme maanden.

Zomerbanden, wat zijn dat eigenlijk?

Een zomerband is, zoals de naam al doet vermoeden, een autoband die de optimale prestaties levert onder zomerse omstandigheden. Dit wil zeggen dat de band in goed contact staat met het wegdek wanneer er hoge temperaturen gelden. 

Het rubbersoort van een zomerband is gemaakt van harder rubber dan het rubber van een winterband. Dit rubber is beter bestand tegen hoge temperaturen en zal hierdoor minder snel slijten dan een winterband onder dezelfde omstandigheden. Ook is het profiel anders dan van een winterband. Het heeft minder diepe groeven. Hiermee wordt een loopvlakprofiel gecreëerd waarmee water beter is af te voeren en een slippartij voorkomen kan worden. Benieuwd naar de bandenmerken die bij Louwman verkrijgbaar zijn voor uw Peugeot? Raadpleeg één van onze service adviseurs.

Het verschil met remmen

Het verschil tussen zomer- en winterbanden is met name merkbaar met remmen. Zomerbanden hebben een behoorlijk kortere remweg in de zomermaanden dan winterbanden. Uit onderzoek blijkt dat een zomerband bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een snelheid van 100 kilometer per uur een remweg heeft die gemiddeld drie meter korter is dan die van een winterband tijdens dezelfde omstandigheden. Daarnaast slijten uw banden ook nog eens minder snel. Het is hiermee goedkoper en veiliger om in de zomer met zomerbanden de weg op te gaan.
 
actie
Maak een werkplaatsafspraak
actie
Bij Louwman Peugeot betaalt u altijd het vaste lage tarief van € 29,95 voor uw APK.