Home Onderhoud Banden Bandenreparatie

Reparatie aan uw banden

lekke band
 

Reparatie aan uw banden

Reparatie aan uw banden bij Louwman

Het kan iedereen overkomen. U rijdt met uw Peugeot door een spijker en u staat aan de kant van de weg met een lekke band. Erg vervelend, maar wat nu? Bij Louwman helpen wij u uiteraard graag snel weer op weg. Vaak is een band nog te repareren en hoeft deze niet direct vervangen te worden. Maak direct uw werkplaatsafspraak!

Een lekke band? Louwman helpt u op weg.

Tegenwoordig zijn veel nieuwe auto's uitgerust met een bandenspanning controlesysteem. Zo ziet u snel of uw Peugeot een lekker band heeft.  Bij oudere Peugeot modellen willen dit soort veiligheidssystemen nog wel eens ontbreken en dient u zelf regelmatig uw bandenspanning te controleren. Uiteraard kunt u deze ook bij Louwman laten controleren. 

Indien uw bandenspanning erg laag blijkt te zijn of u langs de kant van de weg staat vanwege een lekke band, dan kan het handig zijn als uw Peugeot is uitgerust met een reservewiel, ook wel de thuiskomer genoemd. Met deze thuiskomer mag u maximaal 80 km/u en raden wij u bij Louwman aan direct naar de dichtstbijzijnde Louwman Peugeot dealer te rijden.

Bandreparatie of vervanging?

Wanneer blijkt dat uw band lek is, is het van belang dat u de band zo snel mogelijk laat repareren of vervangen. Afhankelijk van de soort beschadiging kan het zijn dat de band enkel hoeft worden gerepareerd. Indien de beschadiging groter is zal de band compleet moeten worden vervangen. Bent u bijvoorbeeld door een spijker gereden, dan is uw band vaak nog te herstellen. Een professioneel uitgevoerde reparatie kan een interessant alternatief vormen voor de vervanging van een band. Zo'n reparatie kan vaak al in een half uur klaar zijn.

Een aan de buitenzijde in goede staat ogende band, kan echter aan de binnenzijde behoorlijk beschadigd zijn. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij bij Louwman daarom om een bandenreparatie van binnuit te laten uitvoeren na een grondige inspectie aan zowel de binnen- als buitenzijde van de band.

- Direct een werkplaatsafspraak maken

Belangrijk!

Het is relatief gezien een stuk goedkoper om de beschadigde band te laten repareren dan te laten vervangen, maar dit wil niet zeggen dat dit in alle gevallen ook veiliger is. Bij een noodreparatie met een koordje, plug of prop wordt de band doorgaans niet van het wiel gedemonteerd. Een dergelijke snelle en goedkope reparatie van buitenaf zonder inspectie van de binnenzijde kan leiden tot onveilige situaties. Alleen wanneer deze werkwijze gevolgd wordt door een vakkundig monteur met de juiste ervaring is een bandreparatie wel veilig. Laat u daarom goed adviseren door één van onze serviceadviseurs alvorens u beslist wat te doen met uw beschadigde band.