Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 
Home Onderhoud Aircoservice Peugeot aircoservice
Louwman Peugeot Aircoservice
 

Peugeot aircoservice

Frisse, gezonde en schone lucht uit uw airco!

Het is bekend dat een airco in uw auto zorgt voor koele lucht in het interieur. Maar wist u ook dat het kan bijdragen aan de verkeersveiligheid? Door vocht in het interieur kunnen uw ramen beslaan, waardoor het zicht afneemt. Dit kan gebeuren terwijl u aan het rijden bent. Een airconditioning haalt ook het vocht uit de lucht, doordat koele lucht minder water kan bevatten dan warme lucht. Het resultaat is meer zicht om u heen omdat de ramen niet beslaan, wat een verhoogde verkeersveiligheid opleverd. Het effect hiervan is wel dat warme lucht in combinatie met vocht een broedplaats kan zijn voor schimmels. In uw airconditioning kan dit ook gebeuren, wat u onder andere kunt merken aan onaangename geurtjes. Uw airco verliest ook jaarlijks iets van zijn koudemiddel, wat gebruikt wordt om de lucht af te koelen. Na verloop van tijd neemt de werking van de airco daarom af en door een te laag peil van koudemiddel kan uw airco zelfs kapot gaan. Wilt u zorgen dat uw airco in een goede staat blijft? Maak dan een afspraak met uw Louwman-vestiging en laat de airco van uw Peugeot controleren!

Airco check

€ 19,95

Om de werking van uw airco te kunnen waarborgen wordt uw airconditioning gecontroleerd op de volgende punten:

  • De temperatuur van de uitgeblazen lucht
  • De druk van het koudemiddel
  • Werking van de koppeling van de aircocompressor
  • Staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • Algemene staat van de leidingen
  • Staat van de condensor en ventilatie

Plan uw airco check in

Hoe werkt een airco

Airco reiniging

€39,50

Een airconditioning kan bij de verdamper zorgen voor schimmelvorming door de combinatie van warme lucht en vocht. De schimmelvorming kan er voor zorgen dat er een onaangname lucht uit het airco- en ventilatiesysteem komt. Naast de onaangename geur kan dit ook nog eens schadelijk zijn. Laat daarom bij Louwman het aircosysteem van uw Peugeot reinigen om alle schimmels te laten verwijderen. Het resultaat is frisse, schone lucht door uw luchtroosters.

Plan uw airco reiniging in

Louwman Airco reiniging

Airco controle & airco vullen

€ 109,50 (R134a)
€ 279,- Voor de nieuwe Peugeot 308 (R1234Y)

Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, is het van belang dat ook de gehele airco-installatie gecontroleerd wordt. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt het aircosysteem leeggehaald en bijgevuld.

Laat uw airco controleren en vullen

Volledig airco onderhoud

€ 149,- (R134a)
€ 299,- Voor de nieuwe Peugeot 308 (R1234Y)

Met volledig airco onderhoud krijgt uw Peugeot zowel een aircocheck als een aircoreiniging. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de hoeveelheid koudemiddel in uw systeem. Als het nodig is, wordt ook het koudemiddel (R134a) vervangen. Hierna kan de airco van uw Peugeot er weer volledig tegenaan. Met de Louwman aircoservice heeft u weer een frisse, koele en gezonde luchtstroom in het interieur!


Plan uw volledig airco onderhoud in

Peugeot Louwman Airconditioning

Louwman Service Card

Is uw Peugeot in onderhoud bij Louwman en bent u in het bezit van een Louwman Service Card? Dan profiteert u! De Service Card biedt u vele voordelen, waaronder een gratis zomercheck en een gratis airco controle! Daarnaast wordt er onder meer ook gratis ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en motorolie bijgevuld. Bent u benieuwd geworden naar alle voordelen die de Louwman Service Card u biedt?


Lees meer over de Louwman Service Card

Louwman Service Card
Maak gemakkelijk en snel online uw afspraak voor onderhoud, reparatie of vervanging.
 
Louwman
Blauwendaal is nu Louwman Peugeot
Als onderdeel van de Louwman Dealer Group kunnen wij met trots aankondingen dat wij per 1 april 2020 onze dienstverlening zullen voortzetten onder de naam Louwman Peugeot. Daarmee laten wij zien dat wij onderdeel zijn van een bijzonder familiebedrijf.