Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 
Home Modellen De nieuwe Peugeot 208
 

De nieuwe Peugeot 208 Nu in de showroom!

Futurisch en jong

In een segment waarin auto’s steeds meer op elkaar gaan lijken, en waar zaken als plezier en jeugdigheid steeds minder belangrijk lijken te worden, onderscheidt de  nieuwe Peugeot 208  zich met een krachtig ontwerp dat jeugdigheid en energie uitstraalt.

De Peugeot e-208 is vanaf nu te reserveren!

Design

De buitenkant van de nieuwe Peugeot 208 is zo onderscheidend en smaakvol dat het mogelijk werd om chroomelementen achterwege te laten, en de kracht van een expressief ontwerp met aangename proporties voor zich te laten spreken.

Langer, breder en lager dan de huidige Peugeot 208, beschikt deze generatie over een onderscheidende carrosserie en een sportieve uitstraling met zuivere, strakke lijnen. De brede spatborden en carrosserielijnen creëren een discrete balans tussen zacht en stevig. De GT Line- en de GT-versies beschikken over hoogglans zwarte wielkastverbreders: dit zorgt voor een betere stroomlijn en de wielen ogen er groter door. De 17 inch velgen zijn voorzien van personaliseerbare kunststof inserts, die de aerodynamica van de auto verbeteren.

De voorkant is onmiddellijk herkenbaar en vormt een fraai geheel, waarbij de LED dagrijverlichting direct in het oog springt. De voorbumper oogt massief en beschikt over een perfect geïntegreerde luchtinlaat in het midden. Uiteraard springt ook de iconische Peugeot Leeuw in het oog. Op de voorste rand van de motorkap is de 208-typeaanduiding geplaatst.

Net als de nieuwe Peugeot 3008, 5008 en 508 beschikt de achterzijde van de nieuwe Peugeot 208 over een zwarte balk die over de hele breedte van de kofferklep loopt, en de achterlichten met klauwafdruk verbindt. De achterste diffusor is beschikbaar met een glanzend zwarte finish en biedt bij sommige motorvarianten plek aan een zichtbare verchroomde uitlaatpijp.

De Peugeot e-208

De nieuwe Peugeot e-208 biedt een levendige rijervaring met haar 100% elektrische motor. De 136 pk elektromotor levert 260 Nm aan koppel die vanaf elke snelheid en toerental beschikbaar zijn. Door de stille elektromotor, die geen vibraties produceert, is de auto zeer comfortabel en rustig. Het centrale display op het dashboard geeft een realtime weergave van de aandrijfcondities.  

De nieuwe Peugeot e-208 biedt drie rijconfiguraties:

  • ECOnomisch: De modus om de actieradius te optimaliseren
  • Normaal: Optimaal comfort voor alledaags gebruik
  • Sport: Voor maximale prestaties en een maximale beleving, maximale kracht en koppel (0 naar 100 km/h in 8,1s)

De nieuwe Peugeot e-208 is uitgerust met een 50 kWh grote accu, dat een bereik tot 340 km heeft, volgens het certificatieprotocol WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedures) en 450 km volgens de NEDC-norm (New European Driving Cycle).

Door geavanceerde temperatuurregeling van de accu blijft de acco 8 jaar lang of gedurende 160 000 km minimaal gegarandeerd van 70 % laadcapaciteit.

De oplaadmogelijkheden zijn flexibel en aangepast aan dagelijks gebruik. Er zijn drie oplaadmogelijkheden beschikbaar:

  • Gebruik van een thuislader via een normaal stopcontact voor een volledige lading in 16 uur.
  • Gebruik van een laadstation  die voor een volledige lading in 5 uur en 15 minuten zorgt in geval van de driefase aansluiting  of in 8 uur bij de éénfase aansluiting.
  • Gebruik van een snellader. De warmteregeling van de accu staat het gebruik van 100 kW opladers toe, 80 % van de lading wordt bereikt in 30 minuten.

Het opladen van de nieuwe Peugeot e-208 kan ook op afstand bediend worden met de MyPeugeot® smartphone app. Dit systeem staat u ook toe om het laden op elk moment te starten of te stoppen en het laat u het laadniveau zien.

Reserveer uw Peugeot e-208 en stap als eerste in 

De Peugeot e-208 is vanaf nu te reserveren. Reserveer uw nieuwe Peugeot e-208 en ontvang een unieke reserveringscode. De Peugeot klantenservice neemt contact met u op om een afspraak te plannen bij uw Louwman vestiging. Tijdens uw bezoek aan Louwman heeft u de mogelijkheid om de auto naar wens samen te stellen. Tevens krijgt u tegen eind 2019  als één van de eersten de mogelijkheid om een proefrit te maken in de nieuwe Peugeot e-208. Dankzij uw reservering zult u als eerste van uw nieuwe Peugeot e-208 kunnen genieten. 
 
Reserveer de e-208 nu

Nieuwe Peugeot 208: Klaar voor de toekomst

De nieuwe Peugeot 208 bezit een volledig aanbod aan geavanceerde motoren die voldoen aan de Euro6.d milieu eisen. Uniek in het B-segment zijn de 1.2 PureTech motoren met 100 en 130 pk. Deze  zijn namelijk beschikbaar met EAT8 achttrapsautomaat. Het totale motoren aanbod ziet er als volgt uit: 

Benzine motoren:

  • PureTech 75PK S&S met vijfversnellingsbak
  • PureTech 100PK S&S met zesversnellingsbak of EAT8 automaat
  • PureTech 130PK S&S EAT8 automaat
Diesel motor:

  • BlueHDi 100 S&S met zesversnellingsbak

Hightech en high-touch

De nieuwe PeugeotT 208 beschikt over een nieuwe ongeëvenaarde generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®. Een onlosmakelijk deel van het Peugeot DNA. Peugeot i-Cockpit® in de nieuwe Peugeot 208 wordt gekenmerkt door dezelfde consistente drielaagse ergonomische structuur als waarover de andere modellen in het gamma beschikken.

Alle informatie is gemakkelijk te zien, zorgvuldig geplaatst in het gezichtsveld van de bestuurder. Afhankelijk van het uitrustingsniveau, toont het Peugeot i-Cockpit® 3D instrumentenpaneel informatie die gelezen kan worden in twee lagen. Vóór het digitale head-up instrumentenpaneel is de informatie geprojecteerd in hologramvorm. De data is dynamisch en wordt dichterbij of verder van het oog van de bestuurder getoond afhankelijk van belangrijkheid of urgentie, en verhoogt zo de reactiviteit met een halve seconde. Boven de tuimelschakelaars in de middenconsole, is het touchscreen beschikbaar in 5, 7 of 10 inch-versie, afhankelijk van het geselecteerde uitrustingsniveau en opties.

Alle materialen zijn aangenaam om aan te raken, de naden en uitlijningen zijn minimaal en tastbare of fysieke besturingselementen zijn slim gepositioneerd. Vanaf het uitrustingsniveau Active is het dashboard uitgevoerd in een zacht materiaal en de middenconsole is versierd met een “carbon” finish. Het passagierscompartiment vormt een cockpit en omhult de inzittenden. De stoelen zijn uitermate comfortabel en houden het lichaam goed op zijn plek.