Home Modellen 308 GT & GTi
Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport 2017
 

Peugeot 308 GT & GTi by Peugeot Sport

Peugeot 308 GT

Voor de echte autoliefhebber is de 308 GT een mooi toevoeging aan het Peugeot 308 gamma. Hij is leverbaar als 308 en 308 SW. De Peugeot 308 GT komt in de exclusieve kleur Blue Magnetic. Twee nieuwe krachtige motoren geven de 308 GT zijn dynamische prestaties. Het gaat om een 1.6 THP 205 benzinemotor met turbo en een 2.0 BlueHDi 180 dieselmotor.

De sportieve lijnen van de 308 passen extra goed bij de dynamische 308 GT uitvoering. De lijnen van de carrosserie worden nog eens extra geaccentueerd omdat hij voor 7 mm is verlaagd en achter maar liefst 10 mm.

De speciale in twee tinten gespoten 18 inch gepolijste lichtmetalen velgen maken de auto helemaal af.

Proefrit aanvragen  Inruilvoorstel

Sportief design

Het exterieur van de Peugeot 308 GT kenmerkt zicht met zijn dynamische design dat mooie aerodynamische vormen heeft. De strakke lijnen van de Peugeot 308 komt helemaal tot zijn recht met de krachtige silhouet in de GT-uitvoering. Naast de schitterende kleuren is hij voorzien van glanzende zwarte buitenspiegels wat een mooi geheel vormt met de zijruiten. De achterste zijruiten zijn standaard extra getint. Aan de achterzijde van de 308 GT pronken twee mooi sportieve uitlaatsierstukken in de sportief uitgevoerde diffusor.

Rijplezier

Het zeer sportieve interieur van de Peugeot 308 GT laat gelijk zien waar de auto toe in staat is. Hij is echt gericht op pure rijplezier. In het interieur zijn hoogwaardige materialen gebruikt met sportieve accenten. Onderdelen van deze sportieve accenten zijn de aluminium pedalen, roestvrije dorpellijsten en de hemelbekleding en interieurbekleding in atracietgrijs.

Niet alleen de materialen van het interieur zijn aangepaste op de sportieve eigenschappen maar ook de techniek is daarop aangepast. Stap in de 308 GT en word gelijk verwelkomd met een GT melding op het display in het instrumentenpaneel. Ook het grote touchscreen heeft een sportief thema gekregen met veel rode accenten.
Peugeot 308 SW GT interieur

Peugeot 308 GTi

Peugeot 308 GTi
Als overtreffende trap voor sportieviteit is er nu ook de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport. Het gespierde design van de GTi geeft aan waar hij toe in staat is. De Peugeot 308 GTi krijgt zijn prestaties uit een 1.6 e-THP benzinemotor met 270 of 250 pk. Verder is hij voorzien van een special Torsen®-differentieel met beperkte slip.

Het onderstel van de Peugeot 308 GTi is afgestemd door de coureurs van Peugeot Sport. Het uitlaatgeluid onderstreept het sportieve karakter met een heerlijk geluid. De resultaten liegen er niet om, hij is zeer sportief. Van 0-100 km/h gebeurd al in 6,0 seconden.

GTi-Design

Als je een Peugeot 308 GTi tegen het lijft loopt is het meteen duidelijk dat het hier gaat om een sportieve uitvoering van de 308. Aan de voorbumper is gelijk te zien wat voor prestaties er schuilen onder die motorkap. Voor genoeg luchttoevoer aan de interkoeler zijn er forse luchtinlaatrooster in de grill geplaatst.

Het sportieve onderstel dat speciaal is ontwikkeld door Peugeot Sport is 11 mm verlaagd. Dit geeft niet alleen een sportievere look maar draagt ook bij aan de betere rijeigenschappen. De indrukwekkende 19 inch-velgen zijn geschoeid met Michelin Pilot Sport Super Sport-banden.

De 308 GTi is leverbaar in zes kleuren waaronder het spectaculaire Rouge Ultimate. Bij de 270 pk versie zijn er twee combinaties mogelijk. Zo kunt u kiezen om Noire Perla Nera te combineren met Rouge Ultimate of Bleu Magnetic met een scherpe overgang over de achterdeuren.
Peugeot 308 GTi exterieur
Peugeot 308 GTi blauw zwart achterzijde

Sportieve sensatie

Overal in het interieur komen de sportieve rijeigenschappen terug. Op de stoelen wordt dit extra ondersteund met de woorden Peugeot Sport geborduurd op de sportieve kuipstoelen. Deze met alcantara beklede kuipstoelen zorgen voor perfecte zijdelingse steun.

Het interieur is verder aankleed met chique GTi-badges en rode stiksels verwerkt door het gehele interieur. Je ziet de stiksels terug op het stuur maar ook op de kuipstoelen. Naast deze rode details is ook veel aluminium verwerkt in het interieur. Dit terug te zien in de pedalen, voetsteun en pookknop.
Peugeot 308 GTi interieur

Connected

Dankzij het geïntegreerde navigatiesysteem van Peugeot, het Connect 3D navigatie, kunt u perfect navigeren met 3D weergave van de kaart. Omdat het systeem connected is ontvangt het realtime verkeersinformatie van TomTom Traffic zodat u minder voor verrassingen komt te staan.

Het 9,7 inch capacitief touchscreen kunt u ook bedienen met spraakbesturing! Dankzij de functie ‘Mirror Screen’ kunt u op het touchscreen ook de apps bedienen die u op uw smartphone heeft, mits het compatibel is met Apple Carplay™, Mirrorlink™ of Android Auto.
Peugeot 308 GTi navigatiesysteem

Peugeot modellen bij Louwman

Naast de prachtige Peugeot 308 GT en GTI heeft Peugeot nog meer modellen. Bij Louwman zijn alle uitgebrachte modellen op voorraad. Dus wilt u proefrijden of de auto's in het echt zien, kom dan naar de dichtstbijzijnde Louwman vestiging.

Op zoek naar een gebruikte auto?
Wij hebben een ruim aanbod van verschillende automerken voor u beschikbaar.