Reparatie & schadeherstel.

HomeOnderhoudReparatie & schadeherstel
U rijdt in een hightech product en de ontwikkelingen in nieuwe auto’s gaan tegenwoordig bijzonder snel. Als er schade aan uw auto ontstaat kunt u dit steeds vaker niet zomaar meer bij een willekeurige autobedrijf of universele schadehersteller laten repareren. De kennis en kunde ontbreekt indien er geen merkgerichte opleidingen gevolgd zijn. Bij de schadebedrijven van de Louwman Dealergroup is deze kennis en kunde wel aanwezig. Wij willen hierin blijvend investeren, omdat wij de kwaliteit van autoschadeherstel en bovenal uw veiligheid zeer belangrijk vinden.

Neem contact op met jouw vestiging

Wat doet Louwman voor u bij schade

In geval van schade nemen we u graag alle zorgen uit handen, zodat u snel weer in een perfect herstelde auto rijdt die weer doet wat hij moet doen!

Maar ook:
 • Direct inplannen schadeintake na invullen formulier
 • Cosmetisch schadeherstel
 • Merkherstel
 • Autospuiten
 • Uitdeuken zonder spuiten
 • Wagenparkbeheer
 • Ruitschadeherstel en ruitvervanging
 • Spotrepair
 • Herstel van interieurschade
 • Herstel van velgen
 • Complete reiniging in- en exterieur
 • Inwendige motorreiniging
 • Link met eigen verzekeringen Toyota Louwman Financial Services

Schade in een hightech product

De moderne auto is voorzien van tal van veiligheidssystemen, computers en sensoren. Deze actieve en passieve veiligheidssystemen kunnen alleen maar hun werk doen als deze na een ongeval in originele staat worden teruggebracht. Het repareren van schades aan uw auto is niet meer verantwoord mogelijk als de reparateur niet op de hoogte is van deze technologie en het reparatieproces. Bij ons worden de auto’s hersteld volgens de richtlijnen van de fabrikant. In geval van schade nemen we u graag alle zorgen uit handen, zodat u snel weer in een perfect herstelde auto rijdt die weer doet wat hij moet doen.

Neem daarom bij schade contact op met een van onze vestigingen.

Schadeherstel

In geval van schade nemen we u alle zorgen uit handen, zodat u snel weer in een perfect herstelde auto rijdt. Bij Louwman mag u rekenen op:

 • Vakkundig, FOCWA/BOVAG-erkend schadeherstel.
 • Gebruik van originele onderdelen en behoud van uw garantie.
 • Altijd gratis vervangend vervoer tijdens de herstelperiode (ongeacht uw verzekeringsmaatschappij).
 • Volledige ondersteuning bij de administratieve afwikkeling van de schade.

Ruitschade & Schadeherstel

De voorruit is een belangrijk maar kwetsbaar onderdeel. Één klein steentje kan al voor beschadigingen zorgen. Wanneer deze beschadiging niet tijdig wordt hersteld, kan de ruit verder scheuren door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen. Laat het dus niet zo ver komen. Een beschadiging of sterretje in de ruit is in de meeste gevallen bijna onzichtbaar te herstellen. Onze medewerkers hebben professionele apparatuur tot de beschikking en kunnen de ruitreparatie daardoor snel en vakkundig uitvoeren. Wanneer het sterretje kleiner is dan een 2-euro muntstuk is repareren meestal mogelijk. U kunt hiervoor direct terecht bij uw Louwman-vestiging.

Waarom u niet moet doorrijden met een sterretje in uw voorruit

 • Een sterretje kan een barst worden door temperatuurwisselingen waardoor de ruit vervangen dient te worden.
 • Reparatie wordt in de meeste gevallen 100% vergoed door uw verzekering (vanaf WA+)
 • Een auto met een sterretje groter dan 20 mm wordt niet APK goedgekeurd.

Ruitvervanging

Is het sterretje of de beschadiging groter dan een 2-euro muntstuk? Dan is de kans groot dat uw ruit vervangen dient te worden. Ook bij een barst, scheur of een volledig kapotte ruit dient de voorruit vervangen te worden. Wij repareren uw voorruit als het nog kan, en vervangen deze als het moet. U staat er wellicht niet bij stil, maar de ruiten zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Ze zijn vaak voorzien van geïntegreerde antennes, verwarmingsdraden en eventueel regensensoren. Bovendien hebben veel originele voorruiten een geluiddempende werking en dragen zij bij aan de sterkte van de kooiconstructie. Uw verzekering, wij regelen het!

Verzekering tegen ruitschade

Bent u verzekerd tegen ruitschade? Dan is de ruitreparatie of – vervanging in veel gevallen zelfs gratis. Vele verzekeringsmaatschappijen vinden het belangrijk dat schadeherstel door getrainde professionals met de vereiste systeemkennis wordt uitgevoerd. Om deze reden sturen zij u bewust naar de dealer waar met originele onderdelen wordt gewerkt. Wij verzorgen de volledige afhandeling met de verzekeringsmaatschappij. Wanneer uw verzekeraar eigen risico in rekening brengt, komen wij u daar graag in tegemoet!

Heeft u ruitschade, maak dan direct een afspraak

Heeft u onverhoopt een ruitschade en wilt u deze laten repareren? Neem dan contact op met uw Louwman-vestiging of plan uw afspraak in. Wij zorgen dat uw ruit vakkundig wordt gerepareerd of vervangen. Zo kunt u weer snel op weg!

Spotrepair door Louwman

Bij spotrepair spreken we van het verhelpen van kleine schades waarbij de auto altijd nog rijdbaar is. Vaak een schade dit valt binnen de maat van een A4-papier. Het kan hierbij mogelijk gaan om bumpers, schermen, portieren of bijvoorbeeld spiegels.

Omdat deze schades klein zijn en niet speciaal in een spuitcabine hoeven te worden behandeld, kunnen we ze tegen zeer scherpe tarieven voor u herstellen. Door onze professionele uitgevoerde spotrepair hoeft niet een hele bumper of portier en vaak ook een naastliggend carrosseriedeel meegespoten te worden. Het beperkt zich tot het deel waarop de schade zich bevindt.

Repareren van kleine schade

Onze vakkundige professionals helpen u graag van uw kleine schades af, omdat we graag transparant zijn en u gemak willen bieden kunt u direct van ons een prijsopgave verwachten. 

Wilt u meer informatie of een prijs voor uw kleine schade? Neem dan contact op met uw eigen Louwman vestiging.

Uitdeuken zonder spuiten

Een kleine schade is vaak heel vervelend en snel denkt u aan hoge kosten. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Met uitdeuken zonder spuiten kunnen we u in veel gevallen al snel en goedkoop helpen. In veel gevallen is het zelfs klaar terwijl u wacht onder het genot van een kop koffie.

Vaak schrikt u bij het constateren van een beschadiging aan uw auto en denkt u direct aan dure herstelwerkzaamheden. Wanneer het echter een klein deukje betreft hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Bij een deukje zonder lakschade moet u denken aan een kleine parkeer- of transportschade of hagelschade. Het zijn deukjes die wij er meestal uit kunnen 'drukken' of 'masseren' met speciaal gereedschap en zonder dat er (deels) gespoten moet worden.

Voordeel:
Het grote voordeel van uitdeuken zonder spuiten? Natuurlijk de kosten en tijd. Er hoeft niet geplamuurd en gespoten te worden. De auto hoeft niet voor langere tijd naar het schadeherstelbedrijf en het is in veel gevallen 50 tot 75% goedkoper dan spuiten en plamuren. Zo wordt de lak bespaard/gespaard en onnodige hoge kosten voor uw portemonnee vermeden.

Helaas zijn niet alle deuken middels deze techniek te verwijderen. Onze adviseurs zullen dan ook altijd samen met u de beschadiging bekijken en beoordelen. Samen met u zullen de mogelijkheden dan worden bekeken. Mocht het niet via uitdeuken zonder spuiten verholpen kunnen worden, dan kunnen wij u altijd alternatieve reparatiemogelijkheden bieden. U krijgt altijd op voorhand een juiste indicatie van de reparatie en informatie over uw schade.

Onze service

Naast het herstel van schade zijn er meer zaken noodzakelijk om u te helpen om weer veilig op weg te kunnen. Als u langs de kant van de weg staat is het handig als u wordt opgehaald, dat kan met ons voertuig transport. Daarnaast is het mogelijk om passend vervangend vervoer te regelen. Uw voertuig zal veilig staan in ons afgesloten parkeerterrein en na behandeling gewassen worden.

Meer informatie