Winterbanden

 

Winter aan de gang? Dat betekent dat het tijd is voor winterbanden. Maar waarom zijn winterbanden voor uw auto zo belangrijk?

Wat zijn winterbanden?

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt aan uw auto. Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel.

Waarom een winterband?

Bij koude temperaturen hebben winterbanden meer grip dan zomerbanden. Dit verhoogt de veiligheid voor u als bestuurder, slijten deze minder hard en verhogen ze de veiligheid.

Maximale rijveiligheid tijdens winterse omstandigheden

Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel. Hierdoor presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden bij lage temperaturen.

Korte remweg en meer grip bij temperaturen onder 7°C

Winterbanden hebben meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen en op droge wegen.

Zomerbanden slijten een poosje niet

Doordat je je zomerbanden de helft van het jaar niet gebruikt, slijten ze in die periode niet en gaan ze uiteindelijk dus twee keer zo lang mee.

Verminderde kans op schade en letsel

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, waardoor u sneller stil staat en ongeluk kansen kleiner zijn.

Prijzen winterbanden Toyota - Lexus - Suzuki - Mazda - Mitsubishi

De prijzen voor winterbanden verschillen per merk en model auto. Rijdt u een Toyota, Suzuki, Lexus, Mazda of Mitsubishi? Bekijk onze bandenzoeker en vindt de geschikte winterbanden voor uw auto.

Offerte winterbanden

Rijdt u een ander merk of staat de bandenmaat van uw auto er niet tussen? Wij helpen u graag! Vraag direct een prijsopgave aan. Al in bezit van winterbanden? Dan wisselen wij graag uw huidige banden om.

Meteen een afspraak maken

Tijd voor een onderhoudsbeurt of APK?

Maak online uw afspraak voor een onderhoudsbeurt of reparatie. Makkelijk en snel een afspraak op het moment dat u het beste uitkomt.