Toyota, Suzuki en Mazda het betrouwbaarst

20 Aug, 2020
Toyota, Suzuki en Mazda het betrouwbaarst
Opnieuw spannen Aziatische merken de kroon qua betrouwbaarheid. Dat concludeert de Consumentenbond uit een onderzoek onder automobilisten in 2019. Louwman Dealer Group ziet de kwaliteit van haar wagenpark weer eens bevestigd.
Elk jaar onderzoekt de Consumentenbond de betrouwbaarheid van auto’s door automobilisten een enquête te laten invullen. De conclusies over heel wat automerken en -modellen in 2019 kwamen van respondenten die samen bijna 10.000 auto’s beoordeelden.

Al jaren in de top 10

De uitslag is voor velen, en zeker voor Louwman Dealer Group, geen verrassing: maar liefst 8 merken in de top 10 komen uit Azië. Op plaats 1, 2 en (gedeeld) 3 staan Toyota, Suzuki en Mazda: merken die door Louwman Dealer Group aangeboden worden. Toyota staat op de eerste plaats met een 8,7 gemiddeld. Daarna volgt Suzuki (8,6) en Honda, Mazda en Subaru delen een derde plaats met een 8,5. Ook Hyundai, Mitsubishi en Kia staan in de top 10.

Grondig onderzoek

Auto’s die in het onderzoek door de Consumentenbond werden meegenomen, mochten maximaal 10 jaar oud zijn. De automobilisten werd gevraagd of ze in het afgelopen jaar mankementen hadden gehad. Daarbij werd onderscheid gemaakt tussen reparaties die konden wachten, problemen waarmee je direct naar de garage moest en gevallen waarin je niet verder kon rijden. Hoe ernstiger het euvel, hoe zwaarder het meetelde voor de beoordeling. Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld. Zo konden goedverkopende auto’s eerlijk vergeleken worden met minder populaire.

De hoogste kwaliteit

Niet voor niets zijn Aziatische auto’s ruim vertegenwoordigd in het aanbod van Louwman Dealer Group. Auto’s uit deze contreien, en dan met name uit Japan, domineren al jaren de top tien van betrouwbare auto’s. Hoe dat komt? Aziatische fabrikanten ontwikkelen en testen hun auto’s op zeer grondige wijze. Ten opzichte van hun Europese en Amerikaanse concurrenten zijn ze meesters in verfijning van technologieën. Dat zorgt ervoor dat hun auto’s van hoge kwaliteit zijn, met als gevolg een hoge betrouwbaarheid en een relatief hoge restwaarde.

Bekijk ons aanbod  Lees het complete artikel van de Consumentenbond