Op tweede Paasdag zijn onze showrooms open van 12:00 tot 17:00. Plan alvast je showroom afspraak in.
 

Toyota breidt SUV segment uit met komst Highlander

12 May, 2020
Toyota breidt SUV segment uit met komst Highlander
Toyota haalt voor de eerste keer de 7-persoons SUV Toyota Highlander naar Nederland. De Highlander – in Europa exclusief leverbaar als Hybrid – is de nieuwste toevoeging aan het toch al ruime hybride SUV-aanbod van Toyota. Dat bestaat verder uit de Toyota RAV4, Toyota C-HR en de onlangs gepresenteerde nieuwe Toyota Yaris Cross. Uniek is dat al deze Toyota modellen als Hybrid verkrijgbaar zijn. De Toyota Highlander staat begin 2021 bij de Nederlandse Toyota dealer.

De Toyota Highlander is ontworpen volgens de filosofie van Toyota New Global Architecture (TNGA) en staat op het lichtgewicht en extra stijve GA-K-voertuigplatform. Dat biedt legio voordelen zoals een hoog comfort, veel (actieve) veiligheid en een hoge mate van rijplezier, mede door het lage zwaartepunt van het platform. Dankzij de efficiënte geëlektrificeerde hybride-aandrijflijn zijn het benzineverbruik en de emissies laag. Toyota rust de Highlander standaard uit met intelligente All-Wheel Drive (AWD-i). De SUV biedt een maximaal trekgewicht van 2.000 kilo en is daardoor ideaal als caravantrekker.

Stijlvol en ruim

De 4,950 mm lange Toyota Highlander staat standaard op 20-inch lichtmetalen wielen en combineert het dynamische en stijlvolle design van een premium SUV met de krachtige en robuuste look van een stoere en veelzijdige 4×4-auto. Het praktische en flexibele 7-persoons interieur biedt een uiterst comfortabele en ruime zitplaats voor alle inzittenden. Doordat de tweede zitrij over een afstand van 180 mm verschuifbaar is, is de derde zitrij gemakkelijk te bereiken en vinden ook twee volwassenen hier een ruime en gerieflijke zitplaats.

Apple CarPlay en Android Auto

Toyota rust de Highlander standaard uit met o.a. Apple CarPlay en Android Auto, lederen bekleding, een draadloze oplader voor smartphones en een 11 speaker JBL audiosysteem. De Premium uitvoering heeft daar bovenop standaard o.a. een centraal 12,3-inch multimediasysteem, een Head-up Display, stoelventilatie en een digitale achteruitkijkspiegel die een breder beeld geeft zonder dat de hoofdsteunen en inzittenden achter in de weg zitten.


Bent u geinteresseerd in de komst van de Highlander naar Nederland en wilt u meer informatie, neem dan met ons contact op.

Meer informatie over de Toyota Highlander