Mercedes-Benz Trucks Nederland bouwt eigen Actros Powerliner op

29 Dec, 2020
Mercedes-Benz Trucks Nederland bouwt eigen Actros Powerliner op
Mercedes-Benz Trucks Nederland heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opbouwen van een uniek demovoertuig. De rijk uitgeruste Mercedes-Benz Actros krijgt de naam Powerliner. De Powerliner is gebaseerd op de Actros 2563 LS 6x2/4 met GigaSpace cabine.
Actros Powerliner
Met de naam Powerliner hint Mercedes-Benz Trucks Nederland naar de illustere Actros voorganger, de Mercedes-Benz SK (Schwere Klasse). Toch is deze Actros niet te vergelijken met het truckmodel dat tussen 1989 en 1998 werd geproduceerd. Aan de basis van de Powerliner staat namelijk een volledig luchtgeveerde Actros van de vijfde generatie met een 15,6 l motor met 630 pk! Deze Actros is bovendien standaard uitgerust met veiligheidssystemen als de MirrorCam en Active Brake Assist 5. Dankzij meer dan twee decennia innoveren, is deze Powerliner een compleet andere truck dan de Powerliner van de jaren negentig. Mercedes-Benz Trucks Nederland gaat de Actros Powerliner inzetten als demovoertuig. Als de situatie rondom de COVID-19 pandemie het toelaat zal de truck komend jaar ook op truckshows te bewonderen zijn.

Technisch vernuft
De Actros 2563 LS 6x2/4 die als basis werd gebruikt, is de afgelopen maanden verder opgebouwd. De Actros Powerliner is onder meer voorzien van een pneumatisch bedienbare, schuifbare koppelschotel waarmee opleggers van verschillende afmetingen aan de truck gekoppeld kunnen worden. Achter de cabine is een AdBlue tank gebouwd waardoor deze voorloopasser voorzien kon worden van een tweede dieseltank van 180 liter naast de grote tank van 680 liter. Het chassis is afgedekt met traanplaat en aan de achterste as is een Deense bumper gemonteerd. Voor extra veiligheid in de dode hoek is een CornerEye systeem opgebouwd.

Het complete pakket
De GigaSpace cabine biedt de chauffeur een riante werkplek met onder meer de Multimedia Cockpit Interactive met Multi-Touch-Display en speciale trucknavigatie. Mercedes-Benz Trucks Nederland heeft van de Actros Powerliner een ware showtruck gemaakt door deze uit te rusten met maar liefst zes pakketten. Met het Multimedia, Climate, Safety, Sight, Comfort en Driving package laat deze Actros niets te wensen over. Toch is de Actros verder nog voorzien van een Kelsa Low bar, verlichting aan de zijkant en een verlaagde zonneklep met vier verstralers. De kans bestaat dus dat de chauffeur die dit demovoertuig tijdelijk meekrijgt, niet meer wil uitstappen.