Louwman Mercedes-Benz feliciteert Transportbedrijf Van Oort met 60-jarig jubileum

04 Dec, 2020
Louwman Mercedes-Benz feliciteert Transportbedrijf Van Oort met 60-jarig jubileum
Transportbedrijf Van Oort uit Eck en Wiel bestaat maar liefst zestig jaar en heeft een ongekende groei doorgemaakt, waar je alleen maar respect voor kunt hebben.
Huib van Oort begon het bedrijf op 22-jarige leeftijd met één vrachtwagen. Die rit was naar Amsterdam. Al snel volgden er ritten naar onder andere de veilingen van Tiel, Geldermalsen, Houten en Kesteren. Iedere keer werd het wagenpark met één voertuig uitgebreid. De eerste met wisselbakken, waardoor er om en om geladen kon worden en er iedere keer een (laad)bak producten klaarstond om weggebracht te worden, zette nog meer vaart achter de groei. “In die tijd waren witgoed, meubels, bedden, elektronica, tv-kasten en keukenbuffetten dé producten die werden vervoerd” herinneren zich Huib en zijn zoon Simon (die tegenwoordig de scepter zwaait). “En dat ging in het begin via grote routes van twee dagen, met overnachting van de chauffeur. Snelwegen waren er weinig, ponten des te meer. Dus in vergelijking met nu schoot dat niet echt op!”

Er volgden nieuwe initiatieven naast transport; autoverhuur, verhuizingen en opslag. Maar ook de start van een eigen vestiging in België. Gevolg hiervan: meer klanten, overnames en uitbreidingen met als resultaat dat Van Oort momenteel een wagenpark heeft van 300 voertuigen, van kleine bestelwagens tot de grote vrachtwagens. 

Rustig doorgaan en kijken wat er komt, inspelen op de internetverkopen, afspraken nakomen en kwaliteit leveren. Dat zijn een aantal facetten waarmee Transportbedrijf Van Oort de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat.

Sinds het bestaan zijn er door Van Oort bij Louwman Mercedes-Benz (voorheen Rüttchen) in totaal 572 bedrijfswagens aangeschaft. Zowel bestel- als vrachtwagens. Momenteel zijn er ongeveer 180 Mercedes-Benz bedrijfswagens in gebruik. Onlangs zijn er door Van Oort 5 Atego’s aangeschaft. De samenwerking tussen de bedrijven is een lange en trouwe. Wij feliciteren Van Oort met hun 60-jarig bestaan en wensen hen heel veel succes voor de toekomst. 

Op de foto het type LP808. Dit is de eerste Mercedes-Benz aangekocht door Van Oort sr. omdat zij voor de klant Wehkamp gingen rijden. Het voertuig is 20 jaar geleden aangekocht, volledig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe opbouw conform de specificaties van het eerste voertuig.