Van Dorst wordt Louwman

29 Jun, 2018
Van Dorst wordt Louwman
In 2015 heeft Louwman het Brabantse Van Dorst Automotive overgenomen. Na jaren van intensieve samenwerking maken we met trots bekend dat deze vestigingen vanaf vandaag verder gaan onder de naam Louwman. Lees hier het volledige persbericht.
Persbericht:
29 juni 2018

Van Dorst gaat verder onder de naam Louwman

Sinds de overname van Van Dorst door automotive-familiebedrijf Louwman is de firma volop in beweging en stond het samen laten gaan van beide bedrijven hoog op de agenda. Nu is het tijd voor de laatste stap in deze samensmelting, een naamswijziging. Voor Van Dorst Automotive betekent dit dat per 1 juli 2018 de namen van de diverse vestigingen van het Brabantse autobedrijf worden gewijzigd naar Louwman.

Eén naam
Onder één naam zullen alle Japanse merken, de Toyota-, Lexus-, Suzuki-, Mazda- en Mitsubishi- bedrijven van Louwman Dealer Group, één gezamenlijke toekomst in gaan. Met de naam Louwman wil het bedrijf verder bouwen aan de ambitie om een sterke landelijke speler te zijn op het gebied van verkoop van nieuwe auto’s. Maar bovenal de verkoop van gebruikte auto’s en de diverse service activiteiten. Door de samenwerking van de Louwman-vestigingen binnen de Louwman Dealer Group die er is met Blauwendaal (dealer van Peugeot) en Rüttchen Automotive (dealer van Mercedes-Benz en smart) kan op onderscheidende wijze maximaal gebruik worden gemaakt van de schaalvoordelen, de kennis, kunde en de inzet van de gehele organisatie. Op deze wijze kan er een optimaal resultaat worden neergezet voor het bedrijf, maar met name voor het grote aantal trouwe en uiteraard ook nieuwe klanten.

Louwman: een sterk merk
Met bijna 100 jaar ervaring is Louwman een begrip in de Nederlandse autosector. Naast een breed aanbod, willen we onze klanten de meest complete en persoonlijke service bieden. Dat is niet zomaar een belofte, ons doel is om ‘de meest aanbevolen dealergroep van Nederland’ te zijn. Bij alle dealerbedrijven van Louwman Dealer Group kan dan ook gerekend worden op een gastvrij onthaal, aangename proefritten en verregaande service.

‘We blijven elkaar zien’
Bekend voorman van de Van Dorst Automotive is sinds jaar en dag oud-eigenaar Jac van Dorst, die na de overname in 2015 altijd onverminderd actief is gebleven binnen het bedrijf. Met zijn bekende passie voor de merken en zijn betrokkenheid bij de medewerkers en klanten, heeft Jac in de afgelopen jaren nog heel veel voor het bedrijf en de integratie met de Louwman Dealer Group betekend.

In oktober behaalt hij de bijzondere mijlpaal van 50 jaar ‘bij de zaak’. Dit, in combinatie met het bereiken van de respectabele leeftijd van 70 jaar in december, luiden het gepaste moment in om een stapje terug doen en het stokje definitief én met veel vertrouwen overdragen aan de familie Louwman. Uiteraard zal Louwman tegen die tijd op gepaste wijze stilstaan bij zijn afscheid. ‘Dat ik een stapje terug doe, betekent overigens niet dat u me nooit meer zult zien. Ik zal ook na mijn afscheid nog af en toe aanwezig zijn om u en andere klanten van dienst te zijn.’ Aldus Jac van Dorst.