Winnaar Yaris Energy Challenge rijdt 66% volledig elektrisch

19 Dec, 2017
Winnaar Yaris Energy Challenge rijdt 66% volledig elektrisch
Michael Zitter uit Oss bewees tijdens de finale van de Yaris Energy Challenge dat de nieuwe Toyota Yaris Hybrid maar liefst 66% volledig elektrisch kan rijden.

Michael Zitter uit Oss bewees tijdens de finale van de Yaris Energy Challenge dat de nieuwe Toyota Yaris Hybrid maar liefst 66% volledig elektrisch kan rijden. Dat is meer dan de 50% die Toyota zelf opgeeft voor de Yaris. Met deze prestatie verdiende hij de titel 'Zuinigste Yaris-rijder van Nederland' en werd hij beloond met een gloednieuwe Toyota Yaris Hybrid Bi-Tone!

Finale Yaris Energy Challenge

Op zaterdag 26 augustus 2017 vond de finale plaats van de Yaris Energy Challenge op en rond Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Voorafgaand aan de finale werden de proefritten in de Yaris Hybrid nauwkeurig gemeten om te bepalen wie zo lang mogelijk elektrisch had gereden. Per Toyota-dealer werd bepaald wie zo lang mogelijk elektrisch had gereden. De 100 finalisten streden tijdens de finale om de titel: 'De zuinigste Yaris-rijder van Nederland'.

Nu tot € 1.250,- voorraad voordeel op de Yaris!
Op=Op, actie geldig t/m 30-09-2017

Uiterst nauwkeurige meting

Tijdens de finale van de Yaris Energy Challenge is uiterst nauwkeurig gemeten om een eerlijke strijd te kunnen garanderen. De finalisten legden uiteraard dezelfde route af en beschikten bij vertrek over dezelfde hoeveelheid acculading. Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het gewicht van de bestuurder en zelfs met de hoeveelheid benzine in de brandstoftank. Om er voor te zorgen dat iedere Yaris Hybrid evenveel woog bij vertrek werd gebruik gemaakt van zakjes zand of water.

"Verder heb ik niet heel bewust zuinig gereden, maar eigelijk zoals ik altijd rij, heel normaal."

"Heel onwerkelijk", zo omschreef Michael Zitter het nadat hij 'De zuinigste Yaris-rijder van Nederland' is geworden. Dankzij zijn prestatie tijdens de finale is hij nu de trotse eigenaar van een nieuwe Toyota Yaris Hybrid Bi-Tone in de kleur Hydro Blue met een zwart dak. "Ik dacht ik doe voor de lol mee en ik zie wel waar het schip strandt. En nog wel in mijn lievelingskleur blauw! Verder heb ik niet heel bewust zuinig gereden, maar eigenlijk zoals ik altijd rij, heel normaal."

Meer weten over de Toyota Yaris of zelf ervaren hoe het is om zo zuinig te rijden? Klik dan hier!

Of Maak gebruik van onze tijdelijke voorraad voordeel tot € 1.250,- op de Yaris!

Maar wees op tijd want de actie loopt t/m 30-09-2017.