Lexus NX 300h: Nu nog Stijlvoller, sportiever en comfortabeler

19 Dec, 2017
Lexus NX 300h: Nu nog Stijlvoller, sportiever en comfortabeler
De nieuwe Lexus NX 300h had zijn debuut in september 2017 op de IAA Frankfurt Autoshow. Zowel het interieur als het exterieur van de ...

De nieuwe Lexus NX 300h is geïntroduceerd in september 2017 op de IAA Frankfurt Autoshow. Het model is voorzien van een nieuw design. Zo is deze Lexus verbeterd door aanpassingen aan het interieur en het exterieur. Ook op het gebied van veiligheid, uitrusting en rijeigenschappen is de NX 300h verbeterd.   

De Lexus NX 300h is voorzien van een vernieuwd exterieur. Zo heeft het model een spindle grille, nieuwe achterlichten met zwart gekleurde afwerking en nieuwe led-koplampen. Dit geeft de NX 300h een krachtigere look. Ook de grotere en dieperliggende luchtinlaten helpen hieraan mee. De nieuwe NX 300h heeft 17- of 18 inch lichtmetalen velgen. Voor de uitvoeringen Luxury en F SPORT Line is het wieldesign van de 18-inch exemplaren nieuw. 

Het interieur van de Lexus NX 300h heeft ook een aantal verbeteringen gekregen. Het interieur is nog sportiever en luxer. Zo is bijvoorbeeld de display in omvang toegenomen van 7 inch naar 8 inch. Bij Lexus Premium Navigation is het scherm toegenomen van 7 inch naar 10,3 inch. Ook heeft het interieur sportief carbon of aluminium en een afwerking met stijlvol hout. Het interieur van de NX 300h kan gekozen worden in verschillende kleurencombinaties. Zo biedt Lexus de kleuren ‘Rich Cream’ en ‘Ochre’. Deze worden toegevoegd aan de al langer bestaande combinaties ‘White Ochre’, ‘Black’ en ‘Dark Rose’. Voor de NX 300h F SPORT Line hanteert Lexus de nieuwe combinaties ‘Flare Red’ en ‘Mustard Yellow’.

De Lexus NX 300h is nu nog stabieler. Door aanpassingen aan het onderstel en de veren kunt u zowel in rechte lijnen als in bochten met veel stabiliteit rijden. Ook zijn de schokdempers aangepast waardoor een rit in deze auto nog comfortabeler is. Bovendien kan er gekozen worden voor meerdere rijstanden, zoals Normal, ECO, SPORT en SPORT+. Maar er kan ook gekozen worden voor volledig elektrisch rijden en emissievrije rijstand (EV).

De Lexus NX 300h is uitgerust met Lexus Hybrid Drive met een efficiënte 2,5-liter benzinemotor en een krachtige elektromotor – plus een extra elektromotor in het geval van E-Four AWD (All Wheel Drive). Elektrisch rijden zonder stekker. Het systeemvermogen bedraagt 145 kW (197 pk). Het gemiddelde verbruik is een bescheiden 5,1 l/100 km. De CO2-emissie komt uit op 116 g/km.