BREEAM-NL

 

BREEAM certificering bij Louwman Rotterdam-Zuid

De bouw van Louwman Rotterdam-Zuid is start gegaan op de Schaapherderweg in Ridderkerk. De dealeractiviteiten voor Toyota, Suzuki en Peugeot zullen hierin worden gehuisvest met één grote showroom voor de verkoop van gebruikte auto’s en één centrale werkplaats. Dit pand staat in het teken van bouwen met een duurzaam karakter en zal als eerste autobedrijf in Nederland voldoen aan deze hoogste norm voor duurzaam bouwen.   

BREEAM is een internationaal erkend keurmerk die beoordeeld hoe duurzaam een project is. Met de bouw van Louwman Rotterdam-Zuid is Louwman in het bezit van dit certificaat  en kan er ook aangetoond worden dat dit een duurzaam project is.

Casestudy BREEAM Louwman Rotterdam Zuid

Van dit project met Breeam voor Louwman Rotterdam Zuid en de verschillende merken die daarin gevestigd zijn is een case study opgebouwd.

Bekijk hier de case study

Wat is BREEAM-NL?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaald.  Hierbij wordt er gekeken naar management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Bouwen met een BREEAM certificering brengt vele voordelen met zich mee. 

Voordelen:
- Duurzaamheid draait niet alleen om energie besparen, maar ook om gezondheid. BREEAM-NL op beoordeeld dan ook op negen verschillende duurzaamheidscategorieën.  

- Met een BREEAM certificaat zijn wij voorbereid op de toekomst. 

- In BREEAM-NL wordt ‘gezondheid’ zwaar beoordeeld. Daarom is de bouw van Louwman Rotterdam-Zuid over het algemeen ook gezond voor mensen.

Wilt u alles te weten komen over BREEAM-NL? Klik dan hier