Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi's volledig elektrische auto!

Innovative Mitsubishi Electrical Vehicle, ook wel bekend als de Mitsubishi i-MiEV. Deze compacte stadsauto van Mitsubishi is volledig elektrisch en blinkt uit op het gebied van CO²-uitstoot. De i-MiEV heeft namelijk geen emissie-uitstoot. Dat heeft resulteert zakelijk in een lage bijtelling van slechts 4%!

Maak een proefrit    Vraag een offerte aan
v.a. € 27.615,-

Zero emission

De Mitsubishi i-MiEV is een volledig elektrische auto die geen CO² uitstoot. Dit betekent dat de 100% elektrische auto van Mitsubishi zorgt voor 0% vervuiling. De i-MiEV wordt aangedreven door een lithium-ion batterij die bestaat uit 88 cellen. De Mitsubishi heeft een actieradius van 160 kilometer nadat hij is opgeladen en voor slechts € 4,-. Dit bedrag is gebaseerd op de NEC cyclus waarbij de auto wordt getest met vergelijkbare omstandigheden als op de Europese wegen.

Compact met een kleine draaicirkel

De opmerkelijk compacte elektronische auto is 3.475 mm lang en heeft een wielbasis van 2.550 mm. Dit zorgt voor een goede balans en stabiliteit tijdens het rijden. Het lage zwaartepunt van de i-MiEV komt mede doordat de batterij onder de vloer verwerkt is. Daarnaast heeft de elektronische stadsauto een kleine draaicirkel van slechts 9 meter.

Hoe wordt een elektrische auto opgeladen?

De i-MiEV rijdt volledig op elektriciteit. Dat betekent dat de batterij opgeladen dient te worden. Dit gebeurt op 2 manieren. De i-MiEV wordt tijdens het rijden opgeladen. Bij het loslaten van het gaspedaal treedt de regeneratieve remfunctie inwerking. Dit houdt in dat de motor als stroomgenerator werkt en de bewegingsenergie van de auto omzet in elektriciteit. Hierdoor wordt de accu opgeladen.

Daarnaast kan de i-MiEV ook met een laadkabel opgeladen worden. Met een standaardaansluiting (AC 230V/ 10A) duurt het opladen 8 uur. Met een AC 230/16A (kabel type 2 mode 3) bedraagt de laadtijd slechts 6 uur. Met een snellaadsysteem (max. 50kW) kan de batterij al 80% vol zijn in slechts 30 minuten. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de buitentemperatuur. 

Climate control op afstand bedienbaar

Met de afstandsbediening van de Mitsubishi i-MiEV kunt u voor vertrek de climate controle inschakelen. Hierdoor is uw i-MiEV altijd op de perfecte temperatuur en klaar voor vertrek. Daarnaast ziet u op het display het energieniveau van uw auto zodat u vooraf weet hoe ver u ongeveer nog kunt rijden.

Soepel, krachtig en veilig

De lichtgewicht electromotor combineert een hoog rendement met een sterke lineaire acceleratie. Met een maximale koppel van 196 Nm en een topsnelheid van 130 km/u is de i-MiEV altijd alert. Naast het milieu en het rijplezier is er natuurlijk ook aan uw veiligheid gedacht. Zo biedt de Mitsubishi i-MiEV bescherming voor de bestuurders en passagiers door middel van 6 airbags, een waterdichte behuizing om de batterij-installatie en Mitsubishi’s exclusieve RISE veiligheidskoetswerk. Het RISE, Reinforced Impact Safety Evolution, koetswerk zorgt voor een grote kreukelzone in geval van een aanrijding.
Mitsubishi i-MiEV interieur
Mitsubishi i-MiEV automaat
Mitsubishi i-MiEV Dashboard
Mitsubishi i-MiEV bekleding
Mitsubishi i-MiEV kofferbak