Suzuki Jimny Professional

Groot en klein tegelijk

  • Direct naar:
  • De nieuwe Jimny
  • Groots
  • Allgrip Pro
  • Aanbod

De nieuwe generatie Jimny

De Jimny is ongetwijfeld de meest eigenwijs ogende Suzuki die er rondrijdt. Na 20 trouwe dienstjaren krijgt de huidige Jimny een waardige opvolger. De eigenzinnige offroader is een  werkpaard en avontuurlijke lifestyle auto in één.  Zijn ietwat brutale voorkomen en stoere, hoekige vormen maken de nieuwe Jimny tot een aantrekkelijke verschijning. De zwarte grille, bumpers en de spatbordverbreders onderstrepen het robuuste karakter. De compacte terreinauto is standaard uitgerust met inschakelbare 4x4-aandrijving met lage gearing. 

  • Suzuki Jimny Professional is een tweezitter, gericht op zakelijk gebruik
  • Net zo capabel in het terrein, nu met grotere laadruimte en bagagerek
Bekijk het Suzuki aanbod
De nieuwe generatie Jimny

Groots

Geweldige terreincapaciteiten, compacte afmetingen en een iconisch design. De nieuwste generatie Suzuki Jimny is wereldwijd een enorme hit. Gericht op de zakelijke markt, maar ook beschikbaar voor particulieren, introduceert Suzuki dit voorjaar de Jimny Professional. De achterbank heeft plaatsgemaakt voor een grotere bagageruimte. Achter de voorstoelen is een rek geplaatst, zodat bagage, gereedschap of honden veiliger vervoerd kunnen worden. Met het verwijderen van de achterbank is een laadruimte ontstaan van maximaal 863 liter, 33 liter meer dan bij de Jimny personenwagen. Ook het laadvermogen stijgt, van 115 kilogram naar 150 kilogram.

ALLGRIP PRO

Aan het uiterlijk van de prijswinnende Suzuki Jimny verandert niets. Ook de aandrijflijn wordt niet aangepast. Dat betekent dat de Jimny geleverd wordt met een 1,5 liter viercilinder met 75 kW (102 pk), met AllGrip Pro inschakelbare vierwielaandrijving, lage gearing en Hill Descent Control. Het Suzuki Safety System blijft standaard op de Jimny, met onder meer Dual Sensor Brake Support (DSBS), High Beam Assist, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning. Daarnaast wordt eCall toegevoegd in de Jimny Professional, het systeem dat automatisch een noodoproep kan plegen bij een ongeval. De Jimny Professional is alleen leverbaar als Select-uitvoering.

Touchscreen

De stoere hoekigheid van het exterieur is ook terug te zien in het design van het dashboard, inclusief het instrumentarium met twee grote klokken voor de snelheid en het toerental aan. Een centraal geplaatst touchscreen voor de bediening van onder andere audio en navigatie is ook beschikbaar. Deze is tevens geschikt voor Android Auto en Apple Carplay.

4x4 in hart en nieren

Vol energie

De Jimny met Drive Action 4x4-systeem is een terreinauto in hart en nieren. Het robuuste ladderchassis is een goede basis voor een stevige kennismaking met onverhard terrein. Het ontwerp zorgt voor een stabiel weggedrag en optimale grip in onverharde situaties. De constructie met de starre assen zorgt ervoor dat de banden altijd loodrecht op de ondergrond staan. Een stabilisatorstang aan de voorzijde houdt het eventuele overhellen doelmatig tegen. Daardoor hebben de banden van de Jimny een beter contact met het wegdek. Het resultaat is een superieure grip op iedere ondergrond. De schroefveren en de schokdempers zijn separaat bevestigd. Deze constructie zorgt ervoor dat de Suzuki Jimny een lange veerweg heeft en rustig reageert op het rijden door kuilen en over hobbels. Heftige, onvoorspelbare carrosseriereacties worden door het onderstel op adequate wijze tegengegaan. De inzittenden genieten daardoor van een hoog comfortniveau.

Het bijzondere van het Drive Action 4x4-systeem van de Jimny is dat u tot 100 kilometer per uur tussen twee- en vierwielaandrijving kunt schakelen terwijl u rijdt. Reageer onmiddellijk op veranderende weg- of weersomstandigheden. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is de knop in een andere stand te zetten. 4WD kan alleen in het terrein of op een glad wegdek worden toegepast. Staat het Drive Action 4x4-systeem in de stand 4WD, dan hebt u ook nog de keuze tussen een hoge en een lage overbrenging. De hoge gearing is geschikt om op redelijk vlakke wegen te rijden. De lage gearing bewijst zijn nut als u bijvoorbeeld een helling met mul zand wilt bedwingen.

Ervaar de Suzuki Jimny